ΚεντρικήΠεριβάλλον

Ιούνιος με ξηρασία και ελάχιστες βροχές – Δεν έβρεξε καθόλου στο κέντρο της Αθήνας

2/7/2024

Από την απουσία βροχών στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας χαρακτηρίστηκε ο φετινός Ιούνιος, γεγονός που, σε συνδυασμό με τις ακραία υψηλές τιμές θερμοκρασίας, οδήγησε σε συνθήκες ξηρασίας σε πολλές περιοχές.

Σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), που λειτουργούν ανελλιπώς από το 2006 μέχρι σήμερα, η απουσία βροχών εντοπίστηκε ακόμη και σε περιοχές που εκδηλώνονται συχνά βροχοπτώσεις αυτήν την περίοδο με βάση τη μέση τιμή της περιόδου 2007-2023.

Πού δεν έβρεξε καθόλου

Στο κέντρο της Αθήνας δεν έβρεξε καθόλου τον φετινό Ιούνιο (ο Ιούνιος του 2012 ήταν ο τελευταίος μήνας με μηδενική βροχή).

Μηδενική ήταν επίσης η βροχή στη Λιβαδειά και τη Σπάρτη.

Επίσης, ακόμη και σε περιοχές με υψηλές τιμές βροχόπτωσης, σύμφωνα με τη μέση τιμή της περιόδου 2017-2023, οι βροχές ήταν ελάχιστες.

Στον πίνακα παρουσιάζεται η μεταβολή του συνολικού μηνιαίου ύψους βροχής για τον Ιούνιο 2024 σε σχέση με την μέση τιμή της περιόδου 2007-2023 σε 10 μετεωρολογικούς σταθμούς ανά την επικράτεια από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ένας φιλόξενος χώρος για παιδιά και ενήλικες ΑμεΑ δημιουργείται στα Βόρεια Προάστια

xristiana

Συζήτηση Για Τον Σχολικό Εκφοβισμό Από Την Ένωση Γονέων Παπάγου-Χολαργού

xristiana

Μια ακόμα εθελοντική Αιμοδοσία στο Ηρακλείο

xristiana