ΚεντρικήΟμορφιά

Δύο συμβουλές για να τελειοποιήσετε τον καθαρισμό του προσώπου σας

18/7/2024

Eίναι απλά κι όμως θαυματουργά.

Ο καθαρισμός του προσώπου είναι από τα πιο σημαντικά βήματα της τελετουργίας περιποίησης προσώπου, αν όχι το σημαντικότερο. Πολλές φορές εσφαλμένα το παραλείπουμε, αφήνοντας τους ρύπους και τα υπολείμματα του μακιγιάζ μας να συσσωρευτούν στο πρόσωπό μας. Ωστόσο, τις φορές που καθαρίζουμε το πρόσωπό μας, πόσο σίγουρες είμαστε ότι το κάνουμε σωστά;

Δύο είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που επηρεάζουν την ποιότητα του καθαρισμού μας, όσο ποιοτικά κι αν είναι τα προϊόντα που έχουμε στη διάθεσή μας. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά και πώς μπορούμε να τα διορθώσουμε.

Λάθος 1: Το νερό δεν έχει τη σωστή θερμοκρασία

Η πιο αποτελεσματική θερμοκρασία για τον καθαρισμό του προσώπου μας δεν είναι ούτε η κρύα ούτε η ζεστή. Αυτό συμβαίνει διότι με το κρύο νερό οι πόροι του δέρματος συστέλλονται και η απομάκρυνση των ρύπων από αυτούς γίνεται πιο δύσκολη. Από την άλλη, με το καυτό νερό κινδυνεύουμε να ερεθίσουμε το δέρμα μας και να απομακρύνουμε μαζί με τις περιττές ουσίες και τα απαραίτητα έλαια της επιδερμίδας μας. Άρα, ο σωστός τρόπος να πλένουμε το πρόσωπό μας είναι εναλλάσσοντας τη ζεστή θερμοκρασία με την κρύα. Αρχικά, ξεκινάμε με ζεστό προς χλιαρό νερό για να ανοίξουν οι πόροι, στη συνέχεια εφαρμόζουμε το προϊόν καθαρισμού και αφού ξεπλύνουμε, τελειώνουμε με κρύο νερό για σύσφιξη και λάμψη του δέρματος.

Λάθος 2: Δεν ακολουθούμε όλα τα βήματα

Για να ακριβολογούμε δεν είναι πολλά, αλλά μόλις δύο. Μία ρουτίνα ντεμακιγιάζ και καθαρισμού προσώπου χρειάζεται μόνο δύο βήματα, τα οποία ωστόσο είναι απαραίτητα για να θεωρηθεί ολοκληρωμένη. Το λάθος μας εδώ είναι ότι πάμε κατευθείαν να πλύνουμε το πρόσωπο μας με το τζελ, το γαλάκτωμα ή τον αφρό καθαρισμού. Πρώτα, λοιπόν, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα έλαιο καθαρισμού, το οποίο θα «λιώσει» το μέικ απ ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία, ώστε έπειτα να έρθει το τζελ και να απομακρύνει σωστά το μακιγιάζ. Η διαφορά πέραν του ότι είναι εμφανής, θα γίνει και αισθητή και σε εσάς τις ίδιες, αφού θα νιώσετε αμέσως φρεσκάδα ύστερα από έναν σωστό καθαρισμό.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας

xristiana

Σεμινάριο Ευκαμψίας Με Το Γιάννη Χριστούλα Για Φιλανθρωπικό Σκοπό Υπέρ Του Σωματείου Α.Με.Α «Ο ΣΩΤΗΡ»

xristiana

Aερόβια άσκηση: Σώζει ζωές από γρίπη και πνευμονία

xristiana