ΚεντρικήΚοινωνικά

Διεθνές Forum Δημοσιογραφίας 2024 από το iMEdD

24/7/2024

Το #iMEdDIJF24 επιστρέφει με νέες συνεργασίες με διεθνείς οργανισμούς και τρεις ημέρες συζητήσεων γύρω από τα επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν τη δημοσιογραφία σήμερα.

Δημοσιογράφοι, ειδικοί των μέσων ενημέρωσης, ακαδημαϊκοί και φοιτητές από όλο τον κόσμο είναι καλεσμένοι στο Διεθνές Forum Δημοσιογραφίας 2024 του iMEdD, που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 28 Σεπτεμβρίου στον χώρο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στην οδό Πειραιώς 260.

Μια συνάντηση ειδικών

Στο φετινό πρόγραμμα οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια σειρά από συζητήσεις, workshops και προβολές, πάνω σε κρίσιμα θέματα όπως η περιβαλλοντική δικαιοσύνη, οι προκαταλήψεις της τεχνητής νοημοσύνης και οι δημιουργικές εφαρμογές της ερευνητικής δημοσιογραφίας.

Oμιλητές

Μερικοί/ές από τους αξιόλογους/ες ομιλητές/τριες που θα έχουμε φέτος μαζί μας είναι οι:

  • Karla Mendes, Ερευνητική Δημοσιογράφος στο Mongabay
  • Nicholas Dawes, Εκτελεστικός Διευθυντής του The City
  • Shirish Kulkarni, Ερευνητής Καινοτομίας Ειδήσεων στο Media Cymru
  • Javier Luque Martínez, Επικεφαλής Ψηφιακής Επικοινωνίας στο Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου (IPI)
  • Kyuwon Lee, Διευθυντής Εκπαίδευσης & Προγραμμάτων Σπουδών στο Solutions Journalism Network

Ειδικές εκδηλώσεις: The UNCOVERED Conference και η Εκδήλωση της Κοινότητας του Ευρωπαϊκού Βραβείου Τύπου

Μια αξιοσημείωτη φετινή προσθήκη είναι το UNCOVERED Conference 2024, το μεγαλύτερο διασυνοριακό συνέδριο ερευνητικής δημοσιογραφίας στην Ευρώπη. Η εκδήλωση αυτή, που διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ελευθερία του Τύπου και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ECPMF) σε συνεργασία με το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου (IPI), το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσιογραφίας (EJC) και την Arena for Journalism in Europe, και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναδεικνύει την κορυφαία ερευνητική δημοσιογραφία και ασχολείται με τις προκλήσεις της αποκάλυψης της διαφθοράς και του διασυνοριακού εγκλήματος.

Για πρώτη φορά, το UNCOVERED Conference θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Forum Δημοσιογραφίας του iMEdD, στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου, και θα περιλαμβάνει εκτός από μια σειρά σημαντικών συζητήσεων και την απονομή του Impact Award  του IJ4EU.

Η εγγραφή στο Forum εξασφαλίζει την πρόσβασή σας στη δεύτερη ημέρα του UNCOVERED Conference. Οι εγγραφές για την πρώτη ημέρα ανοίγουν τον Ιούλιο και θα ακολουθηθεί ξεχωριστή διαδικασία.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του Forum θα πραγματοποιηθεί και η εκδήλωση της Κοινότητας του Ευρωπαϊκού Βραβείου Τύπου. Η εκδήλωση αυτή, που συχνά περιγράφεται ως τα «Όσκαρ» της ευρωπαϊκής δημοσιογραφίας, τιμά τα σημαντικότερα επιτεύγματα δημοσιογράφων στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα λειτουργεί και ως πλατφόρμα για τους δημοσιογράφους, για να συναντηθούν και να ανταλλάξουν εμπειρίες.

Media Village: Αναδεικνύοντας τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης

Όπως και την προηγούμενη χρονιά, το Media Village θα αποτελέσει και πάλι κεντρικό στοιχείο του Διεθνούς Forum Δημοσιογραφίας, παρέχοντας σε ελληνικά και διεθνή ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης και οργανισμούς έναν μοναδικό χώρο για να παρουσιάσουν το έργο και το όραμά τους.

Kάντε εγγραφή τώρα

Μη χάσετε την ευκαιρία να λάβετε μέρος στο Διεθνές Forum Δημοσιογραφίας 2024 του iMEdD. Εγγραφείτε εδώ για να εξασφαλίσετε τη θέση σας.

Η εγγραφή για το Διεθνές Forum Δημοσιογραφίας του iMEdD αφορά στη φυσική παρουσία. Η είσοδος στα sessions γίνεται με βάση τη σειρά προτεραιότητας, επιτρέποντας σε όσες και όσους προσέρχονται έγκαιρα να εξασφαλίσουν τις θέσεις τους.

Όλα τα sessions, εκτός από τα workshops, θα μεταδίδονται ζωντανά.

Η είσοδος στο Forum είναι δωρεάν.

Μείνετε συντονισμένοι για το πρόγραμμα, τους

ομιλητές και περισσότερες πληροφορίες, στο forum.imedd.org.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα εδώ!

Πηγή: https://www.eduguide.gr

Related posts

Καλαμαριά: 23η Εθελοντική Αιμοδοσία

xristiana

Διαταραχή Επεισοδιακής Υπερφαγίας: Πόσο μπορεί να διαρκέσει η σοβαρή διατροφική διαταραχή

xristiana

Καστορέλαιο: Βοηθάει όντως με τους μαύρους κύκλους;

xristiana