ΚεντρικήΜαγειρική

Πώς να φτιάξετε το τέλειο καλοκαιρινό cocktail

19/7/2024

Το ελληνικό καλοκαίρι είναι σίγουρα συνδεδεμένο με τα cocktails. Και ποιος δεν έχει κάτσει στην παραλία ή σε ένα μπαράκι σε κάποιο νησί να πιει το δροσιστικό κοκτέιλ του με αγαπημένα πρόσωπα. Η φρουτένια γεύση σου τα κάνουν το απόλυτο ποτό για τις καλοκαιρινές μέρες και νύχτες. Είναι πιο ελαφριά από ένα κλασικό ποτό και ανάλογα με το τι μας αρέσει μπορούμε να επιλέξουμε ένα πικρό, γλυκό ή γλυκόξινο κοκτέιλ.

Η εντυπωσιακή τους εμφάνιση συχνά μας ξεγελάει και νομίζουμε ότι θα είναι ανέφικτο να φτιάξουμε κάτι αντίστοιχο. Η παρασκευή των cocktails είναι σίγουρα μία τέχνη και οι bartenders γνωρίζουν πολλές τεχνικές που εμείς αγνοούμε παρ’ όλα αυτά με τη κατάλληλη συνταγή και ειδικό εξοπλισμό θα μπορέσετε κι εσείς να φτιάξετε το αγαπημένο σας κλασικό κοκτέιλ ή κάνοντας δοκιμές στα αγαπημένα σας υλικά να δημιουργήσετε ένα νέο δικό σας. Πάμε να δούμε μαζί όλα όσα θα χρειαστείτε για να φτιάξετε τα δικά σας κοκτέιλς.

Εξοπλισμός

Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστείτε είναι ο κατάλληλος εξοπλισμός. Κάποια εξαρτήματα είναι αρκετά κοινά και μπορεί να τα έχετε ήδη στο σπίτι σας όπως είναι το shaker, το strainer (γνωστό και ως σουρωτήρι) και ένα σφηνάκι που θα λειτουργήσει ως μεζούρα. Κάποια άλλα εξαρτήματα όπως είναι το σιφόν που χρησιμεύει στο να δημιουργήσετε μία ωραία κρέμα στο πάνω μέρος του cocktail σας, είναι πιο εξειδικευμένα και θα πρέπει να τα αναζητήσετε σε μαγαζιά ή e-shop που πουλάνε αντίστοιχο εξοπλισμό.

Ποτά

Η βάση του cocktail είναι το ή τα αλκοολούχα ποτά που θα επιλέξετε. Για ένα καλοκαιρινό κοκτέιλ θα προτείναμε να επιλέξετε τα λεγόμενα λευκά ποτά (βότκα, ρούμι και τζιν) που θα δώσουν μια πιο ανάλαφρη γεύση. Εξαιρετική καλοκαιρινή επιλογή είναι τα λικέρ και ιδιαίτερα το λικέρ μαστίχα που παραπέμπει αμέσως σε καλοκαιρινές ελληνικές γεύσεις.

Αναψυκτικά & Χυμοί

Στη συνέχεια αυτό που θα δώσει την χαρακτηριστική γεύση στο κοκτέιλ σας είναι οι χυμοί και τα αναψυκτικά που θα επιλέξετε. Ορίστε τις δοσολογίες ανάλογα με τις προτιμήσεις σας ή ακολουθήστε πιστά τη συνταγή που έχετε διαλέξει. Για πιο φρέσκια και πλούσια γεύση μπορείτε να αντικαταστήσετε τους χυμούς με φυσικούς πουρέδες φρούτων. Προσοχή αν θέλετε το κοκτέιλ σας γλυκό, με τους πουρέδες, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε επιπλέον σιρόπι.

Γαρνιτούρα

Αφού έχει ολοκληρωθεί η συνταγή σας το τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό στοιχείο για το cocktail σας είναι η εμφάνισή του. Επιλέξτε το κατάλληλο ποτήρι, προσθέστε (αν χρειάζεται) πάγο και στη συνέχεια στολίστε το με φρέσκα φρούτα, δυόσμο ή ακόμα και βρώσιμα λουλούδια.

Το κοκτέιλ σας είναι έτοιμο να το απολαύσετε με τους αγαπημένους σας ανθρώπους!

Related posts

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Πέντε στόχοι για καλύτερη διατροφή το 2023

xristiana

Το προϊστορικό φρούτο που ρυθμίζει τη χοληστερόλη, κάνει καλό στο έντερο, χαρίζει μακροζωία και αδυνατίζει

xristiana