ΚεντρικήΠεριβάλλον

Αυστραλία: Έρευνα μετά την παράνομη σφαγή 65 καγκουρό

11/7/2024

Οι αυστραλιανές αρχές ανακοίνωσαν την έναρξη έρευνας για την παράνομη σφαγή τουλάχιστον 65 καγκουρό, τα οποία βρέθηκαν χτυπημένα από σφαίρες ή εμφανώς χτυπημένα από όχημα.

Ένα τοπικό καταφύγιο άγριας ζωής ειδοποίησε τους υπεύθυνους για την προστασία της φύσης στην πολιτεία της Βικτώριας μετά την ανακάλυψη των καγκουρώ.

Από αυτά, μόνο δύο είναι ακόμη ζωντανά και φροντίζονται σε ένα καταφύγιο άγριας ζωής, ενώ τουλάχιστον άλλα τρία έχουν υποβληθεί σε ευθανασία λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων τους, ανέφερε η ρυθμιστική αρχή της πολιτείας για τη διατήρηση της φύσης.

Τα μαρσιποφόρα, τα οποία ανήκουν στο είδος “γιγάντιο καγκουρό” που είναι πιο συνηθισμένο στη νότια και ανατολική Αυστραλία, υπέστησαν θανάσιμα τραύματα από πυροβολισμούς και “τραυματικές κακώσεις που συνάδουν με σύγκρουση οχήματος”, ανέφερε η ρυθμιστική αρχή. Στην περιοχή βρέθηκαν χρησιμοποιημένα φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.

Σύμβολο της Αυστραλίας, το καγκουρό αποτελεί μείζον περιβαλλοντικό πρόβλημα για τη χώρα λόγω του αναπαραγωγικού του κύκλου: ο αριθμός του μπορεί να φτάσει τα δεκάδες εκατομμύρια όταν η τροφή είναι άφθονη μετά από μια καλή περίοδο βροχών. Αλλά οι μαζικές σφαγές μπορούν επίσης να τα αποδεκατίσουν όταν η τροφή εξαντλείται. Κάθε χρόνο, έως και πέντε εκατομμύρια καγκουρό σφαγιάζονται για το κρέας ή το δέρμα τους.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Νηστεία: Η Νο1 παγίδα που μας παχαίνει – Πώς να την αποφύγουμε

xristiana

Επιστημονική Διαδικτυακή Ημερίδα Με Θέμα «Γυναίκα Και Καρκίνος»

xristiana

Φωτογραφία: Πώς θα πετύχετε την τέλεια λήψη για ταυτότητα ή διαβατήριο

xristiana