ΚεντρικήΜαγειρική

Ριγκατόνι με σπανάκι

20/6/2024

Υλικά

  • 500 γρ. ζυμαρικά ριγκατόνι
  • 300 γρ. σπανάκι
  • 1 κύβο ζωμού κοτόπουλου
  • 1 κ. γλ. θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι (ή λιγότερο αν δεν σας αρέσει το πικάντικο)
  • 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. τσαγιού αμυλούχο νερό από τα ζυμαρικά (μπορεί να χρειαστείτε λίγο περισσότερο)
  • Aλάτι

Εκτέλεση

  1. Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για να βράσουν τα ζυμαρικά.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά (αρκετά μεγάλο για να χωρέσει τα μαγειρεμένα ζυμαρικά) προσθέστε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κόκκινο πιπέρι και σοτάρετε για περίπου 3 λεπτά.
  3. Προσθέστε το σπανάκι, τον κύβο κοτόπουλου, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το βούτυρο. Σοτάρετε για περίπου 2 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά.
  4. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να γίνουν al dente.
  5. Ενώ τα ζυμαρικά μαγειρεύονται, προσθέστε το αμυλώδες νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών στο σπανάκι και το σκόρδο. Ανακατέψτε για να ενωθούν καλά.
  6. Σουρώστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε τα με τη σάλτσα.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

“Μία Λαμπάδα… Ένα Χαμόγελο” – Πασχαλινά Bazaars Από “Το Χαμόγελο Του Παιδιού” Σε Όλη Την Ελλάδα

xristiana

Τα ζώδια σήμερα: «Υδροχόε, η σχέση σου μπαίνει στο μικροσκόπιο»

xristiana

Συνέδριο για την ποιότητα ζωής των ατόμων με νοητική αναπηρία και αυτισμό

xristiana