ΚεντρικήΟμορφιά

Skin matters: Πως να καταπολεμήσω την κυτταρίτιδα!

26/6/2024

Το καλοκαίρι είναι εδώ κι ετοιμάζεστε σιγά-σιγά για τις καλοκαιρινές σας εξορμήσεις. Πριν κατευθυνθείτε, όμως, προς την παραλία και αφεθείτε κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο και το αεράκι, σκεφτείτε να κάνετε μερικές αλλαγές στη ρουτίνα ομορφιάς σας. Η προσέγγισή σας στη φροντίδα των μαλλιών, του δέρματος και του σώματος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από το να είστε πολύ συνεπής με το αντηλιακό σας. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα για το update που πρέπει να συμβεί στη beauty routine σας αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Αλλάξτε την ενυδατική & το αντηλιακό σας

Αντικαταστήστε τη βαριά, παχύρρευστη ενυδατική κρέμα που εφαρμόζατε όλο τον χειμώνα με μια ελαφριά και λεπτόρρευστη φόρμουλα, ιδανική για το καλοκαίρι. Επίσης, ενισχύστε την αντηλιακή σας προστασία επιλέγοντας υψηλότερο δείκτη προστασίας, ειδικά τώρα που θα περνάτε πολύ περισσότερες ώρες έξω, κάτω από τον καυτό ήλιο. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό με SPF από 30 και πάνω καθημερινά και φροντίστε να το ανανεώνετε κάθε 2 ώρες περίπου. Τις μέρες που κινείστε στην πόλη και η ανανέωση του αντηλιακού δεν είναι πανεύκολη, μια πούδρα με SPF  θα φρεσκάρει το μακιγιάζ σας αλλά και την προστασία της επιδερμίδας σας από την ηλιακή ακτινοβολία.

Πείτε «ναι» στο λαμπερό δέρμα

Αντικαταστήστε το ρουζ σας σε μορφή πούδρας με ένα κρεμώδες, για να αποκτήσετε λαμπερό, dewy αποτέλεσμα στο δέρμα. Το ίδιο ισχύει και για το bronzer. Επίσης, αφήστε στην άκρη το μολύβι ματιών σας και χρησιμοποιήστε ένα υγρό eyeliner -για smokey αποτέλεσμα, «μουτζουρώστε» το eyeliner με ένα μικρό πινέλο για σκιές.

Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε το καλοκαίρι είναι να προσθέσετε επιπλέον θερμότητα στα μαλλιά σας με ζεστά εργαλεία. Ο κομμωτής των celebrities, George Papanikolas, προτείνει να βάλετε στην άκρη το σίδερο για μπούκλες και να αφήσετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν μόνα τους, γιατί έτσι θα δημιουργηθούν φυσικά beach waves. «Θα μειώσετε τη ζημιά από τη θερμότητα και το φριζάρισμα, διατηρώντας έτσι τα μαλλιά σας πιο υγιή μακροπρόθεσμα.» προσθέτει ο ίδιος. Και φυσικά, υπάρχει πάντα το χτένισμα “Wash-and-Go” που είναι απόλυτα καλοκαιρινό και ιδανικό για κάθε τύπο μαλλιών.

Εφαρμόστε αντιοξειδωτικά στην επιδερμίδα

Τα αντιοξειδωτικά, όπως οι βιταμίνες C, E και το εκχύλισμα από πράσινο τσάι, είναι γνωστά για το ότι βοηθούν στην προστασία του δέρματος από εξωτερικούς κι εσωτερικούς στρεσογόνους παράγοντες που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία του. Τα αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία της επιδερμίδας από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών και να βελτιώσουν τη συνολική υγεία της κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ανανεώστε τα μαλλιά σας

Για τις ξανθιές, ο George Papanikolas προτείνει να κάνουν balayage αφήνοντας τη ρίζα σκούρα, για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα με χαμηλή συντήρηση -άλλωστε, δε θέλετε να περνάτε πολλές ώρες στο κομμωτήριο το καλοκαίρι. Για όσες έχουν σκούρα μαλλιά, συνιστά να δοκιμάσουν το χάλκινο χρώμα με strawberry-blonde ανταύγειες για ένα πιο «ζεστό» αποτέλεσμα στα μαλλιά. Οποιαδήποτε αλλαγή κι αν επιλέξετε να κάνετε, φροντίστε να διατηρείτε υγιή κι ενυδατωμένα τα μαλλιά σας καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού -προσθέστε μια μάσκα μαλλιών στη haircare ρουτίνα σας, ειδικά εάν εκτίθενται πολύ στο χλώριο.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Θυμωμένα Παιδιά …… Αμήχανοι Γονείς…

xristiana

net-billing: Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο Υπουργικής Απόφασης

xristiana

Το ΣτΕ δεν επιτρέπει τη νομιμοποίηση αυθαίρετων οικισμών στον Υμηττό

xristiana