ΚεντρικήΚοινωνικά

Oι μαθητές των Πολιτιστικών Τμημάτων του Δήμου Γλυφάδας εκθέτουν τις δημιουργίες τους

14/6/2024

Με κέντημα, κοπανέλι και μακραμέ αρχίζουν το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιουνίου οι Εκθέσεις των Πολιτιστικών Τμημάτων του Δήμου Γλυφάδας, οι οποίες θα διαρκέσουν πέντε εβδομάδες και θα ολοκληρωθούν στις 14 Ιουλίου 2024.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις εκθέσεις στο Παλαιό Δημαρχείο και δύο θεατρικές παραστάσεις στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μ.Μερκούρη». Ολοκληρώνεται έτσι, με τον καλύτερο τρόπο μια χρονιά παραγωγική, γεμάτη καινούργιες γνώσεις και εμπειρίες για εκατοντάδες πολίτες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, σχεδόν σε καθημερινή βάση, άνθρωποι από τη Γλυφάδα με κέφι και όρεξη για εκμάθηση μιας καινούργιας τέχνης, πέρασαν δημιουργικά το χρόνο τους και τώρα μας παρουσιάζουν τα έργα τους! Τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού, οι μαθητές των Πολιτιστικών Τμημάτων του Δήμου Γλυφάδας εκθέτουν τις δημιουργίες τους!

«Είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνηση να βλέπεις τους κόπους σου να ανταμείβονται. Για εμάς είναι διπλή ικανοποίηση να νιώθουμε ότι οι δραστηριότητες τις οποίες έχουμε καθιερώσει στην πόλη μας γνωρίζουν ανταπόκριση και παράγουν αποτελέσματα. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμπολίτες μας που γεμίζουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, μαθαίνοντας μια τέχνη η οποία μπορεί να τους φανεί εξαιρετικά χρήσιμη και αποδοτική. Ο Δήμος Γλυφάδας θα συνεχίσει να στηρίζει αυτή την αξιόλογη προσπάθεια παραγωγής πολιτισμού και καλλιτεχνικής δημιουργίας στην πόλη μας», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

«Οι εκθέσεις με τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των συμπολιτών μας, που διοργανώνουμε στο Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας, καθώς και οι θεατρικές παραστάσεις στο Δημοτικό μας Κινηματοθέατρο είναι κάτι πέρα από ένα καλλιτεχνικό δρώμενο. Είναι η επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών που όλοι μαζί καταβάλαμε, η απόδειξη πως ο πολιτιστικός τομέας στην πόλη μας έχει αποκτήσει νέα πνοή. Είμαστε περήφανοι που τόσοι πολλοί άνθρωποι αξιοποιούν δημιουργικά το χρόνο τους μέσα από αυτές τις διοργανώσεις. Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τον Δήμαρχό μας Γιώργο Παπανικολάου που στηρίζει με τόση αγάπη τα προγράμματα των Πολιτιστικών Τμημάτων του Δήμου μας. Επίσης ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στην Προϊσταμένη Πολιτισμού Δρ Φιλάνθη Αγγελάκου για τη σημαντική συμβολή της στην όλη προσπάθεια. Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε και τη νέα χρονιά, με την ίδια αγάπη και πολύ μεράκι», υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Στέλιος Κουρουπάκης.

Το πρόγραμμα έχει ως ακολούθως:

Κέντημα – Κοπανέλι – Μακραμέ: Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Ιουνίου, Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας, 10:00 π.μ. – 1:30 μ.μ. και 6:00 μ.μ. – 10:00 μ.μ. Δασκάλα: Χρυσάνθη Παπατριανταφύλλου.

Εικαστικά Ενηλίκων: Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Ιουνίου, Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας, 10:00 π.μ. – 1:30 μ.μ. και 6:00 μ.μ. – 10:00 μ.μ. Δασκάλα: Νέλλη Αργύρη.

Κόσμημα: Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Ιουνίου, Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας, 10:00 π.μ. – 1:30 μ.μ. και 6:00 μ.μ. – 10:00 μ.μ. Δάσκαλος: Κωνσταντίνος Γκαλδανίδης.

Θέατρο: Σάββατο 6, Κυριακή 7, Δευτέρα 8, Τρίτη 9 και Τετάρτη 10 Ιουλίου, Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μ.Μερκούρη», ώρα έναρξης παραστάσεων 8:30 μ.μ. Τις τέσσερις πρώτες ημέρες, δηλαδή από τις 6 έως και τις 9 Ιουλίου, η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Γλυφάδας θα παρουσιάσει την κωμωδία «Αριστείδης ο Ατυχής», βασισμένη στο έργο του Δημήτρη Ψαθά «Μικροί Φαρισαίοι», το οποίο γράφτηκε το 1954 αλλά είναι διαχρονικό, καθώς οι καταστάσεις δείχνουν να μην αλλάζουν ποτέ. Την τελευταία ημέρα, δηλαδή στις 10 Ιουλίου, θα παιχτεί το έργο «Ζητείται Θίασος!!!». Πρόκειται για κωμικά σκετς σε κείμενα: Ποντίκα, Γαλίτη, Γκασούκα, Guy Bedos, Muriel Robin, Monty Pythons. Δασκάλα: Βιβή Δασκαλοπούλου.

Φωτογραφία: Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Ιουλίου, Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας, 10:00 π.μ. – 1:30 μ.μ. και 6:00 μ.μ. – 10:00 μ.μ.

Πηγή: https://www.notia.gr

Related posts

Σκύλος επιβίωσε για 10 εβδομάδες στα βουνά του Κολοράντο δίπλα στο νεκρό αφεντικό του

xristiana

Δεν την προσλάμβανε κανείς επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε τη δική της εταιρεία!

xristiana

Το εμβόλιο της Pfizer κατά της Covid-19 είχε αποτελεσματικότητα 73% σε νήπια

xristiana