ΚεντρικήΟμορφιά

Morning routine: Οδηγός για τα σωστά βήματα στο skincare!

4/6/2024

Και το αιώνιο ερώτημα παραμένει ακόμα και για τις beauty experts για το πώς τελικά εφαρμόζονται τα προϊόντα στο πρόσωπο, εννοώ με ποια σειρά.

Είναι γενικά πολύ σημαντικό να ακολουθείς μια σωστή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας, (καθαρισμός, τόνωση είτε απολέπιση) και αρχικά να χρησιμοποιείς τα προϊόντα skincare από το πιο ελαφρύ στο πιο βαρύ. Αυτό βοηθά τα βασικά συστατικά να διεισδύσουν στο δέρμα καλύτερα.

Η σειρά επίσης με την οποία εφαρμόζεις τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας έχει σημασία, είτε θέλεις μια απλή ρουτίνα 3 βημάτων για το πρωί είτε έχεις χρόνο για μια πιο ολοκληρωμένη θεραπεία 10 βημάτων το βράδυ.

Δεν έχει νόημα να έχεις μια skincare routine εάν τα προϊόντα σου δεν έχουν την ευκαιρία να διεισδύσουν στο δέρμα.

Αλλά πάμε να ασχοληθούμε με την πρωϊνή ρουτίνα ομορφιάς και να σας δώσω τα πιο χρήσιμα tips για σωστή εφαρμογή!

Τι πρέπει να χρησιμοποιώ το πρωί;

Το πρωί θέλουμε πρόληψη και προστασία. Δεδομένου ότι το πρόσωπό μας θα εκτεθεί στο εξωτερικό περιβάλλον, τα απαραίτητα βήματα περιλαμβάνουν ενυδατική κρέμα και αντηλιακό.

Βασική πρωινή ρουτίνα

Καθαριστικό: Χρησιμοποιήστε το για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ενυδατική κρέμα: Ενυδατώνει το δέρμα και μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε κρέμες, τζελ ή βάλσαμα.

Αντηλιακό: Είναι απαραίτητο για την προστασία του δέρματος από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου.

Βήμα 1: Καθαριστικό με βάση το λάδι

Τα καθαριστικά έρχονται σε δύο μορφές: με βάση το νερό και το λάδι. Το τελευταίο διαλύει τα έλαια που παράγονται από το δέρμα σας.

Πώς να το χρησιμοποιήσεις: Κάντε μασάζ και ξεπλύνετε καλά με νερό πριν το στεγνώσετε με μια καθαρή πετσέτα.

Βήμα 2: Καθαριστικό τζελ με βάση το νερό σε αφρώδη μορφή

Κάντε μασάζ σε βρεγμένο δέρμα και ξεπλύνετε με νερό πριν το στεγνώσετε.

Αναζητήστε ένα καθαριστικό με ουδέτερο pH, καθώς μια μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να είναι λιγότερο ερεθιστικά για το δέρμα σας.

Βήμα 3: Τόνερ

Τα τονωτικά αναπληρώνουν το δέρμα μέσω της ενυδάτωσης και απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους που μένουν πίσω μετά τον καθαρισμό.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Αμέσως μετά τον καθαρισμό, εφαρμόστε είτε απευθείας στο δέρμα είτε σε ένα βαμβάκι και περάστε το πάνω από το πρόσωπο με μια κίνηση προς τα έξω.

Βήμα 4: Αντιοξειδωτικός ορός

Οι οροί περιέχουν υψηλή συγκέντρωση ορισμένων συστατικών. Ένας ορός με βάση τα αντιοξειδωτικά προστατεύει το δέρμα από βλάβες που προκαλούνται από ασταθή μόρια γνωστά ως ελεύθερες ρίζες.

Οι βιταμίνες C και Ε είναι κοινά αντιοξειδωτικά που χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της υφής και της σφριγηλότητας. Άλλα που πρέπει να δώσετε προσοχή είναι το πράσινο τσάι, η ρεσβερατρόλη και η καφεΐνη.

Οι αντιοξειδωτικοί οροί βοηθούν στη μείωση της ερυθρότητας, των ρυτίδων και της βλάβης του δέρματος.

Βήμα 5: Κρέμα ματιών

Το δέρμα γύρω από τα μάτια σας τείνει να είναι πιο λεπτό και πιο ευαίσθητο. Είναι επίσης επιρρεπές σε σημάδια γήρανσης, συμπεριλαμβανομένων των λεπτών γραμμών και του πρηξίματος. Μια καλή κρέμα ματιών μπορεί να φωτίσει, να λειάνει και να συσφίξει την περιοχή, αλλά δεν θα εξαλείψει εντελώς τα προβλήματα.

Βήμα 6: Ελαφρύτερο λάδι προσώπου ή αμπούλες

Όσο πιο ελαφρύ είναι το προϊόν, τόσο νωρίτερα πρέπει να το εφαρμόσετε. Τα εύκολα απορροφήσιμα έλαια είναι ελαφριά και πρέπει να έρχονται πριν από την ενυδατική κρέμα. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμα εάν το δέρμα σας παρουσιάζει σημάδια ξηρότητας, ξεφλουδίσματος ή αφυδάτωσης.

Βήμα 7: Ενυδατική κρέμα

Μια ενυδατική κρέμα καταπραΰνει και μαλακώνει το δέρμα. Εάν έχετε ξηρό δέρμα, επιλέξτε μια κρέμα ή βάλσαμο. Οι πιο παχύρρευστες κρέμες λειτουργούν καλύτερα σε κανονικό ή μικτό δέρμα και τα υγρά και τα τζελ συνιστώνται για πιο λιπαρούς τύπους. Τα αποτελεσματικά συστατικά περιλαμβάνουν γλυκερίνη, κεραμίδια, αντιοξειδωτικά και πεπτίδια.

Βήμα 8: Πιο βαρύ λάδι προσώπου

Ταιριάζει καλύτερα για ξηρούς τύπους δέρματος, εφαρμόστε τα μετά την ενυδατική κρέμα για να σφραγίσετε την υγρασία.

Βήμα 9: Aντηλιακό

Η χρήση αντηλιακού, η ανανέωσή του και η λήψη άλλων προφυλάξεων, όπως το να φοράτε καπέλο και να βρίσκεστε στη σκιά, είναι απαραίτητη!

Βήμα 10: BB cream

Επιλέξτε το foundation, το οποίο διατίθεται σε μορφή κρέμας, υγρού ή σκόνης ή μια ελαφριά έγχρωμη ενυδατική κρέμα ή κρέμα BB που είναι όνειρο για το καλοκαίρι!

Ελπίζω να σας βοήθησα με αυτόν τον οδηγό!

Πηγήhttps://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Νέα Ζηλανδία: Αποφάσισε να φορολογήσει το… ρέψιμο των αγελάδων

xristiana

Οι προβλέψεις για τα αισθηματικά σου την εβδομάδα 24 ως 30/6/2024

xristiana

Ψάρι πλακί

xristiana