ΚεντρικήΟμορφιά

Milky skincare: Η τάση που… αγαπάει όλους τους τύπους δέρματος

13/6/2024

Η ιδέα να περιποιηθείτε το δέρμα σας με γάλα δεν είναι καινούρια -η Κλεοπάτρα ήταν η πρωτοπόρος των λουτρών γάλακτος για την περιποίηση της επιδερμίδας της.

Επειδή, όμως, το να βυθιστείτε σε μια μπανιέρα γεμάτη γάλα δεν είναι και τόσο εφικτό, τα beauty brands ανακάλυψαν ένα άλλο… μονοπάτι: ο λόγος για το milky skincare, μια skincare τάση εμπνευσμένη από τα milk baths της θρυλικής βασίλισσας.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο trend είναι ευεργετικό για όλους τους τύπους δέρματος, ενώ θα βρείτε πλέον στην αγορά μία πληθώρα προϊόντων περιποίησης που κινούνται στη συγκεκριμένη φιλοσοφία και μπορείτε άνετα να εντάξετε στην καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας σας.

Τι είναι το milky skincare

Παρά το όνομά τους, τα περισσότερα milky προϊόντα περιποίησης δεν περιέχουν πραγματικό γάλα. Είναι η υφή και το χρώμα τους, όμως, που παραπέμπουν στην αίσθηση του γάλακτος, εξού και η ονομασία τους.

Ελαφρώς πιο παχύρρευστα από ένα προϊόν σε μορφή gel ή από water-based φόρμουλες, διεισδύουν στον επιδερμικό φραγμό και αναπληρώνουν την υγρασία του χωρίς να βαραίνουν την επιδερμίδα ή να φράσσουν τους πόρους.

Επιπλέον, όπως είπαμε και πιο πάνω, τα milky προϊόντα περιποίησης είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους επιδερμίδας, συμπεριλαμβανομένης της ξηρής κι ευαίσθητης.

Milky toners & serums: πώς λειτουργούν;

Σε αντίθεση με τα τυπικά toners που έχουν υδαρή υφή, τα milky toners έχουν πιο παχύρρευστη σύσταση που ενυδατώνει, καταπραΰνει κι εξισορροπεί το δέρμα.

Συνήθως, περιέχουν ενυδατικά συστατικά, όπως γλυκερίνη, αλλά και μαλακτικά, αντιοξειδωτικά και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ήπια απολεπιστικά συστατικά.

Οι συνθέσεις τους είναι απαλές και αφαιρούν τους ρύπους από την επιδερμίδα χωρίς να την «απογυμνώνουν» όμως από τα φυσικά της έλαια.

Ομοίως, τα milky serums έχουν την ικανότητα να ενυδατώνουν και να καταπραΰνουν το δέρμα.

Σε αυτούς τους ορούς πρωταγωνιστούν συνήθως συστατικά που συναντάμε και στα milky toners αλλά και συστατικά όπως το jojoba oil και το νερό, που προσφέρουν έξτρα υγρασία στην επιδερμίδα.

Ανεξάρτητα από το πώς το χρησιμοποιείτε, το milky serum θα κάνει το δέρμα σας να φαίνεται πιο λαμπερό, φρέσκο και σφριγηλό.

Τρόπος εφαρμογής

Όσον αφορά τη χρήση τους, δε διαφέρει από τα υπόλοιπα toners & serums: μετά τον καθαρισμό, απλώνετε το milky toner σας στο πρόσωπο.

Ρίξτε μερικές σταγόνες σε ένα βαμβάκι ή στην παλάμη του χεριού σας και απλώστε το απαλά και ταμποναριστά στον λαιμό, το πρόσωπο και το ντεκολτέ σας, με ανοδικές κινήσεις.

Συνεχίστε με το milky serum: ρίξτε μερικές σταγόνες του ορού στην παλάμη του χεριού σας και, στη συνέχεια, εφαρμόστε τον στο πρόσωπο και τον λαιμό κάνοντας κυκλικές κινήσεις προς τα πάνω.

Συνεχίστε με την ενυδατική κρέμα και οπωσδήποτε το αντηλιακό σας και η skincare ρουτίνα σας έχει ολοκληρωθεί.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

xristiana

Λευκό πουκάμισο: 5 fashionable looks για να εμπνευστείτε!

xristiana

Πώς να κάνεις contοuring αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο

xristiana