ΚεντρικήΟμορφιά

DIY: 3 σπιτικές μάσκες μαλλιών για τέλεια ενυδατωμένα μαλλιά το καλοκαίρι!

13/6/2024

Το καλοκαίρι, η έντονη ηλιακή ακτινοβολία και η επαφή με το θαλασσινό νερό ή χλώριο της πισίνας μπορούν να καταστρέψουν και να αφυδατώσουν τα μαλλιά σου.

Για να τα διατηρήσεις υγιή και ενυδατωμένα, μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα από την άνεση του σπιτιού σου μια φυσική μάσκα μαλλιών με υλικά που έχεις ήδη στο ντουλάπι στου.

Παρακάτω θα βρεις 3 σπιτικές συνταγές, που υπόσχονται να σου χαρίσουν τέλεια ενυδατωμένα μαλλιά φέτος το καλοκαίρι.

DIY: 3 σπιτικές μάσκες μαλλιών για τέλεια ενυδατωμένα μαλλιά το καλοκαίρι!

  1. Μάσκα με αβοκάντο και ελαιόλαδο. Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και λιπαρά οξέα που θρέφουν σε βάθος την τρίχα, ενώ το ελαιόλαδο προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και λάμψη. Για να φτιάξεις αυτή τη μάσκα, λιώσε μισό ώριμο αβοκάντο και ανακάτεψέ το με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Στη συνέχεια άπλωσε το μείγμα στα μαλλιά σου και αφήσέ το να δράσει για 30 λεπτά πριν το ξεβγάλεις με χλιαρό νερό.
  2. Μάσκα με γιαούρτι και μέλι. Το γιαούρτι περιέχει γαλακτικό οξύ που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και ενυδατώνει τα μαλλιά, ενώ το μέλι λειτουργεί ως φυσικό μαλακτικό. Ανάμειξε μισό φλιτζάνι γιαούρτι με δύο κουταλιές της σούπας μέλι και εφάρμοσε το μείγμα στα μαλλιά σου αφήνοντάς να δράσει για 20 λεπτά πριν ξεβγάλεις καλά με χλιαρό νερό.
  3. Μάσκα με καρύδα και μπανάνα. To έλαιο καρύδας είναι γνωστό για τις ενυδατικές του ιδιότητες, ενώ η μπανάνα είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα που θρέφουν τα μαλλιά. Λιώσε μία ώριμη μπανάνα και ανακάτεψέ την με δύο κουταλιές της σούπας έλαιο καρύδας. Μετά άπλωσε το μείγμα στα μαλλιά σου και άφησέ το να δράσει για 30 λεπτά. Ξέβγαλε με χλιαρό νερό.

Αυτές οι τρεις σπιτικές μάσκες είναι εύκολες στην παρασκευή και ιδανικές για να διατηρήσεις τα μαλλιά σου υγιή και λαμπερά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Δοκίμασέ τες και δεις άμεσα διαφορά στα μαλλιά σου!

Πηγή: https://www.youweekly.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Σχολή Γονέων – Συμβουλευτικός Σταθμός

xristiana

Δουλειά: Το επάγγελμα που διατηρεί νέο τον εγκέφαλο

xristiana

Όλος ο Άλιμος μία αγκαλιά για την Άρτεμις

xristiana