ΚεντρικήΟμορφιά

DIY μάσκα μαλλιών με αλόη για λαμπερά μαλλιά

2/6/2024

Οι μάσκες μαλλιών φροντίζουν την τρίχα εκ των έσω και προσφέρουν υγιή και λαμπερά μαλλιά. Στην αγορά υπάρχουν άπειρες επιλογές για να βρείτε την ιδανική ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών σας. Μπορείτε, όμως, να φτιάξετε και μόνες σας στο σπίτι μια ευεργετική μάσκα μαλλιών, εύκολα και γρήγορα με απλά υλικά.

Στη συγκεκριμένη DIY μάσκα μαλλιών η αλόη είναι ο πρωταγωνιστής που προσφέρει ενυδάτωση στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής σας σε χρόνο dt. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες και τα μαλλιά σας θα… σας ευγνωμονούν!

Τα οφέλη της αλόης

Η αλόη συμβάλλει στην ενυδάτωση του τριχωτού αλλά και των μαλλιών, καθώς το φύλλο της είναι πολύ πλούσιο σε νερό. Αυτές οι ιδιότητες καθιστούν τις μάσκες μαλλιών με αλόη ιδανικές για την φροντίδα της τρίχας, καθώς επαναφέρουν τη λάμψη της και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της αφυδάτωσης.

Σύμφωνα με τους experts, η αλόη μπορεί να καταπραΰνει, επίσης, το τριχωτό της κεφαλής μειώνοντας τους ερεθισμούς που προκαλούνται από την πιτυρίδα ή την ξηροδερμία.

Τέλος, επειδή περιέχει και βιταμίνες, ένζυμα, μέταλλα και σάκχαρα, συμβάλλει στη βελτίωση της συνολικής υγείας των μαλλιών και του τριχωτού του κεφαλιού.

DIY μάσκα μαλλιών με αλόη

Υλικά:

  • 3-4 κ. σ. τζελ αλόης
  • 6-8 κ. σ. λάδι καρύδας, ελαιόλαδο ή έλαιο αργκάν

Αναμείξτε το τζελ αλόης με το έλαιο της αρεσκείας σας. Ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη πάστα.

Χωρίστε τα μαλλιά σε δύο τμήματα, για να διασφαλίσετε ότι η μάσκα θα κατανεμηθεί παντού τέλεια.

Εφαρμόστε μάσκα ξεκινώντας από τη μέση των μαλλιών και δουλεύοντάς τη μέχρι τις άκρες. Απλώστε την υπόλοιπη μάσκα στο τριχωτό της κεφαλής και κάντε απαλό μασάζ με τα δάχτυλά σας.

Φορέστε ένα σκουφάκι μπάνιου και αφήστε τη hair mask να δράσει για 15-30 λεπτά.

Τέλος, ξεπλύνετε πολύ καλά με νερό για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν υπολείμματα της μάσκας και συνεχίστε με την υπόλοιπη φροντίδα των μαλλιών σας.

Extra tip:

Εάν εστιάζετε στην υγεία του τριχωτού της κεφαλής σας και θέλετε, για παράδειγμα, να αντιμετωπίσετε την πιτυρίδα, υπάρχουν μερικά άλλα συστατικά που μπορείτε να προσθέσετε σε αυτήν τη μάσκα, όπως μηλόξυδο ή tea tree oil.

Εάν τα μαλλιά σας είναι πολύ ξηρά, προσθέστε αυγό, γιαούρτι ή κάποιο άλλο έλαιο μαζί με το λάδι καρύδας, το ελαιόλαδο ή το έλαιο αργκάν της συνταγής.

Σε αυτήν την περίπτωση, ξεκινήστε εφαρμόζοντας τη μάσκα πρώτα σε καθαρό τριχωτό της κεφαλής κάνοντας απαλό μασάζ κι έπειτα απλώστε τη και στα υπόλοιπα μαλλιά, εστιάζοντας στη μέση μέχρι τις άκρες.

Συνεχίστε με την υπόλοιπη διαδικασία όπως και παραπάνω και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Φθινοπωρινό Bazaar Από Την Ζω.Φι.Ψυ. Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου

xristiana

Τα ζώδια σήμερα: «Υδροχόε, θα υπάρξουν δεύτερες ευκαιρίες σε πολλούς τομείς»

xristiana

Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα»

xristiana