ΚεντρικήΟμορφιά

Clavicut: Το κούρεμα που κάνουν όλες οι celebrities φέτος το καλοκαίρι

15/6/2024

Τα bob και τα pixie κουρέματα κυριαρχούν στις τάσεις των μαλλιών εδώ και μήνες – υπάρχει, όμως, ένα νέο haircut που κερδίζει τη μία σταρ μετά την άλλη και που, όπως όλα δείχνουν, βρίσκεται ήδη με το ένα πόδι στα top 3 πιο περιζήτητα κουρέματα αυτή τη στιγμή. Λέγεται “clavicut” και το έχουμε ήδη δει στην Charli D’Amelio, τη Selena Gomez, τη Gigi Hadid και κάμποσα ακόμα it girls. Ο λόγος που η δημοτικότητα του clavicut εκτοξεύτηκε σε χρόνο dt είναι, σύμφωνα με τους experts, πως είναι απόλυτα κομψό, ευέλικτο στο styling και ταιριάζει σε διαφορετικούς τύπους μαλλιών- οπότε δεν έχετε καμία δικαιολογία να μην το δοκιμάσετε.

Τι είναι το “clavicut”

Το “clavicut” είναι ένα νέο στιλ κουρέματος, όπου το μήκος των μαλλιών φτάνει ως την κλείδα (clavicle στα αγγλικά, εξού και το όνομα clavicut). «Μακρύτερο από ένα κλασικό bob, αυτό το κούρεμα έχει το τέλειο μήκος για να μπορέσετε να πιάσετε τα μαλλιά σας αλογοουρά ή και σινιόν» αναφέρει η celebrity hairstylist Laura Polko. «Ανάλογα με τον τρόπο που επιλέγετε να χτενίσετε τα μαλλιά σας, το “clavicut” σάς επιτρέπει να το προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας -με κυματιστά μαλλιά ή ολόισιο και κομψό» προσθέτει η ίδια.

Πώς θα το ζητήσετε

Ο καλύτερος τρόπος για να το περιγράψετε στον κομμωτή σας είναι ως ένα μακρύ bob ή lob haircut, χωρίς φιλάρισμα, ώστε όλα τα μαλλιά να έχουν το ίδιο μήκος. Αυτό που χρειάζεται να τονίσετε είναι πως το μήκος τους θα πρέπει να φτάνει αυστηρά μέχρι την κλείδα, για να υιοθετήσετε στο 100% το “clavicut” trend. Μπορείτε, μάλιστα, να δείξετε στον hairstylist και μερικές σχετικές φωτογραφίες από τα αγαπημένα σας “clavicut” looks, για να τον κατευθύνετε πιο σωστά.

Styling tips

Το “clavicut” δεν είναι μόνο ένα κομψό κούρεμα, είναι και πανεύκολο στο styling. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε χαλαρές μπούκλες, ψεκάστε σε βρεγμένα μαλλιά ένα texturizing spray, για να πετύχετε επιμελώς ατημέλητα beach waves χωρίς κόπο. Μετά την εφαρμογή του σπρέι, πάρτε το εργαλείο για μπούκλες και γυρίστε ελαφρώς τις άκρες για να αποκτήσετε περισσότερη κίνηση.

Εάν, από την άλλη, θέλετε να πετύχετε ένα sleek look, θα χρειαστείτε ένα πιο λεπτόρρευστο προϊόν styling, όπως για παράδειγμα ένα leave-in γαλάκτωμα μαλλιών σε μορφή σπρέι, το οποίο θα ψεκάσετε σε βρεγμένα μαλλιά. Στη συνέχεια, στεγνώστε τα μαλλιά σας με πιστολάκι χρησιμοποιώντας μια στρογγυλή βούρτσα για να δημιουργήσετε όγκο. Μετά το στέγνωμα, εφαρμόστε μια hair cream, για να μειώσετε το φριζάρισμα ή να τιθασεύσετε τυχόν φύτρες που μπορεί να πετάνε – και τόσο εύκολα, θα είστε πανέτοιμες για μια επίσημη έξοδο με ελάχιστες μόνο κινήσεις.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

«Όλοι Διαφορετικοί, Όλοι Μοναδικοί, Όλοι Ίσοι»

xristiana

Beauty school: Τι είναι το Γλυκολικό Οξύ;

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana