ΚεντρικήΟμορφιά

8 έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μαλλιά σου το καλοκαίρι!

10/6/2024

Το καλοκαίρι παρότι είναι η εποχή της χαλάρωσης, της διασκέδασης και της ηλιοθεραπείας μπορεί να αποτελέσει πρόκληση για την υγεία και την εμφάνιση των μαλλιών σου. Και αυτό γιατί οι υψηλές θερμοκρασίες, η έντονη ηλιακή ακτινοβολία, το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας μπορούν να προκαλέσουν ξηρότητα και φθορά στα μαλλιά, τα οποία σιγά-σιγά τείνουν να χάνουν τη λάμψη τους.

Μην ανησυχείς όμως γιατί για να διατηρήσεις τα μαλλιά σου υγιή και λαμπερά είναι σημαντικό να ακολουθήσεις ορισμένα βήματα προστασίας και φροντίδας. Παρακάτω συγκεντρώσαμε 8 έξυπνα tips που θα σε βοηθήσουν να προστατέψεις τα μαλλιά σου από τις καλοκαιρινές προκλήσεις, ώστε να απολαμβάνεις την ομορφότερη εποχή του χρόνου άφοβα και χωρίς ενοχές.

8 έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μαλλιά σου το καλοκαίρι!

  1. Χρησιμοποίησε αντηλιακό μαλλιών. Το αντηλιακό μαλλιών λειτουργεί όπως το αντηλιακό για το δέρμα. Επέλεξε λοιπόν προϊόντα με SPF για να προστατέψεις τα μαλλιά σου από τις βλαβερές ακτίνες UV.
  2. Φόρεσε καπέλο. Ένα καπέλο όχι μόνο προσφέρει σκιά στο πρόσωπό σου, αλλά προστατεύει και τα μαλλιά από την άμεση έκθεση στον ήλιο. Προτίμησε ένα με μεγάλο γείσο για ακόμη μεγαλύτερη προστασία.
  3. Ξέπλυνε τα μαλλιά σου με καθαρό νερό πριν την κολύμβηση. Το να βρέξεις τα μαλλιά σου με καθαρό νερό πριν μπεις στη θάλασσα ή στην πισίνα μειώνει την απορρόφηση αλατιού και χλωρίου, τα οποία μπορούν να βλάψουν τα μαλλιά.
  4. Επέλεξε ειδικά προϊόντα για τα μαλλιά. Προτίμησε σαμπουάν και μαλακτικά που είναι σχεδιασμένα για την προστασία από τον ήλιο και την αποκατάσταση από την έκθεση σε αλάτι και χλώριο.
  5. Ενυδατώσου καλά. Η τακτική χρήση μιας μάσκας ενυδάτωσης μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά να παραμείνουν υγιή και να αποτρέψει την ξηρότητα και την φθορά που προκαλεί ο ήλιος.
  6. Απόφυγε τη χρήση θερμαντικών εργαλείων. Οι υψηλές θερμοκρασίες των εργαλείων styling μπορεί να φθείρουν τα μαλλιά. Προσπάθησε λοιπόν να τα αφήσεις να στεγνώσουν φυσικά όσο το δυνατόν περισσότερο.
  7. Μείωσε τη συχνότητα του λουσίματος. Το συχνό λούσιμο μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια των μαλλιών, κάνοντάς τα πιο ευάλωτα στην ξηρότητα και τη φθορά.
  8. Ακολούθησε μια υγιεινή διατροφή. Μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και άφθονο νερό συμβάλλει στην καλή υγεία των μαλλιών από μέσα προς τα έξω.

Πηγή: https://www.youweekly.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Συνέδριο Για Την Πρωτοβουλία Για Την Ψυχική Υγεία Παιδιών Και Εφήβων

xristiana

EASTER BAZAAR – Σωματείο Α.Με.Α “Ο ΣΩΤΗΡ”

xristiana

Ομάρ Σαρίφ

xristiana