ΚεντρικήΟμορφιά

6 συμβουλές για τη φροντίδα της ακνεϊκής επιδερμίδας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες

21/6/2024

Η φροντίδα της ακνεϊκής επιδερμίδας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού απαιτεί κάποιες προσαρμογές στην ρουτίνα της περιποίησής σου λόγω της αυξημένης θερμότητας, της υγρασίας και της συνεχούς έκθεσης στον ήλιο. Ακολουθούν έξι συμβουλές για να φροντίσεις την ακνεϊκή επιδερμίδα σου το καλοκαίρι όπως πρέπει και να απολαύσεις λαμπερό και ήρεμο δέρμα.

Καθαρισμός Δύο Φορές την ΗμέραΗ καλοκαιρινή ζέστη και υγρασία μπορούν να αυξήσουν την παραγωγή ιδρώτα και λιπαρότητας, οδηγώντας σε φραγμένους πόρους και σπυράκια. Χρησιμοποίησε ένα απαλό, χωρίς λιπαρά στοιχεία καθαριστικό δύο φορές την ημέρα για να αφαιρέσεις την υπερβολική λιπαρότητα, τον ιδρώτα και τις ακαθαρσίες χωρίς να ξηράνεις υπερβολικά την επιδερμίδα σου.Χρήση Μη Φαγεσωρογόνου ΑντηλιακούΤο αντηλιακό είναι απαραίτητο για να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου από τις UV ακτινοβολίες, όμως πολλά αντηλιακά μπορούν να φράξουν τους πόρους. Διάλεξε ένα μη φαγεσωρογόνο, χωρίς λιπαρά στοιχεία αντηλιακό με τουλάχιστον SPF 30. Εφάρμοσέ το γενναιόδωρα και ανανέωσέ το κάθε δύο ώρες, ειδικά αν κολυμπάς ή ιδρώνεις.
Μείνε ΕνυδατωμένηΗ κατανάλωση άφθονου νερού βοηθά να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου ενυδατωμένη από μέσα προς τα έξω. Η αφυδατωμένη επιδερμίδα μπορεί να παράγει περισσότερη λιπαρότητα για να αντισταθμίσει την απώλεια υγρασίας, οδηγώντας σε περισσότερα σπυράκια. Στόχευσε σε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα και κατανάλωσε άφθονα φρούτα και λαχανικά.

Ελαφριές Ενυδατικές ΚρέμεςΑκόμα και το καλοκαίρι, η επιδερμίδα σου χρειάζεται ενυδάτωση για να διατηρήσει τη σωστή λειτουργία του φραγμού της. Διάλεξε ελαφριές, χωρίς λιπαρά στοιχεία και μη φαγεσωρογόνες κρέμες, που ενυδατώνουν χωρίς να κάνουν την επιδερμίδα σου λιπαρή ή να φράζουν τους πόρους.Απόφυγε το Βαρύ ΜακιγιάζΤο βαρύ μακιγιάζ μπορεί να φράξει τους πόρους και να επιδεινώσει την ακμή. Αν φοράς μακιγιάζ, διάλεξε μη φαγεσωρογόνα, χωρίς λιπαρά στοιχεία προϊόντα και σκέψου πιο ελαφριές επιλογές όπως ενυδατικές κρέμες με χρώμα ή BB creams. Αφαίρεσε πάντα το μακιγιάζ σχολαστικά στο τέλος της ημέρας για να αποφύγεις τους φραγμένους πόρους.Ντους Μετά την ΕφίδρωσηΟ ιδρώτας μπορεί να αναμειχθεί με τη λιπαρότητα και τα βακτήρια στην επιδερμίδα σου, οδηγώντας σε σπυράκια. Κάνε ντους όσο το δυνατόν συντομότερα μετά την εφίδρωση για να αφαιρέσεις αυτές τις ακαθαρσίες από το δέρμα σου. Χρησιμοποίησε ένα απαλό αφρόλουτρο και απόφυγε το υπερβολικό τρίψιμο, που μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα.

Πηγή: https://www.youweekly.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Εκδήλωση: Δρόμοι συμπερίληψης στο Ρέθυμνο

xristiana

Πέφτει φως στην καταγωγή του κρασιού: Τα αμπέλια άρχισαν να καλλιεργούνται πριν 11.000 χρόνια

xristiana

Χανιά | Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης Για Τον Αυτισμό – Περπατάμε Στους Αγίους Αποστόλους Για Καλό Σκοπό

xristiana