ΚεντρικήΟμορφιά

3 τροφές που θα χαρίσουν φυσική ενυδάτωση στην επιδερμίδα σου μετά τα 50

10/6/2024

Η σωστή διατροφή μπορεί να βελτιώσει την υγεία μας και όχι μόνο. Κάτι το οποίο μπορεί να επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τη διατροφή είναι η επιδερμίδα μας αφού οτιδήποτε καταναλώνουμε αποτυπώνεται στο δέρμα μας είτε με θετικό είτε με αρνητικό τρόπο. Γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντικό να προσέχουμε με τι τροφοδοτούμε τον οργανισμό μας αν θέλουμε να διατηρήσουμε ένα νεανικό και λαμπερό πρόσωπο.

Ασπράδια αυγών
Τα ασπράδια αυγών περιέχουν κολλαγόνο και άλλα αμινοξέα που μόνο καλό μπορούν να κάνουν στο δέρμα μας. Το κολλαγόνο αυξάνει την ελαστικότητα και μειώνει τις ρυτίδες και όταν το παίρνουμε από τα ασπράδια αυγών βοηθάμε τη φυσική του σύνθεση από το σώμα.

Αβοκάντο
Το αβοκάντο ανήκει στα super foods που είναι καλό να καταναλώνουμε σε οποιαδήποτε ηλικία αφού είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και καλά λιπαρά. Επίσης η βιταμίνη Α που περιέχει βοηθά στο να επιδιορθωθεί το κολλαγόνο του δέρματος.

Βατόμουρα
Αν ψάχνεις για ένα φρούτο που μπορεί να υποστηρίξει τη σύνθεση του κολλαγόνου και είναι γεμάτο σε αντιοξειδωτικά τότε αυτό είναι το βατόμουρο. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις περιβαλλοντικές προσβολές που επιταχύνουν την γήρανση. Ακόμη έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που σημαίνει πως μπορούν να προστατεύσουν από τη φωτογήρανση, την ακμή και το έκζεμα.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δωρεάν συναυλία με τον Μανώλη Μητσιά στη Μονή Λαζαριστών

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Πώς θα πετύχετε βήμα-βήμα το τέλειο sleek σινιόν

xristiana