ΚεντρικήΟμορφιά

2 σπιτικές μάσκες προσώπου που είναι ό,τι πρέπει για τον καύσωνα!

22/6/2024

Οι σπιτικές μάσκες προσώπου, αυτήν την εποχή, μπορούν να σου προσφέρουν όλα όσα χρειάζεσαι για να ανακουφίσεις το δέρμα σου, ειδικά όταν η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο.

Παρακάτω θα δεις πώς μπορείς να φτιάξεις δυο diy μάσκες εύκολα και γρήγορα στο σπίτι σου με 2 μόνο υλικά και να προσφέρεις στην επιδερμίδα σου την απαραίτητη δροσιά και ενυδάτωση ακόμη και κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα. Δοκίμασέ τες και απόλαυσε την αίσθηση φρεσκάδας και αναζωογόνησης στο πρόσωπό σου!

2 σπιτικές μάσκες προσώπου που είναι ό,τι πρέπει για τον καύσωνα!

Εάν ψάχνεις για ενυδάτωση και αναζωογόνηση τότε δεν έχεις παρά να παρασκευάσεις αυτή τη μάσκα για την οποία θα χρειαστείς δύο μόνο υλικά:1/2 αγγούρι και 2 κ.σ. γιαούρτι. Το αγγούρι είναι γνωστό για τις δροσιστικές και καταπραϋντικές του ιδιότητες, ενώ το γιαούρτι παρέχει πλούσια ενυδάτωση και θρεπτικά συστατικά.

Πώς να την φτιάξεις…

Ξεφλούδισε το αγγούρι και πολτοποίησέ το στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ένας λείος πολτός. Στη συνέχεια ανακάτεψε το αγγούρι με το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Εφάρμοσε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο και άφησέ την να δράσει για 15-20 λεπτά πριν ξεπλύνεις με χλιαρό νερό και στέγνωσε απαλά το πρόσωπό σου με μια καθαρή πετσέτα.

Μυστικό για βαθιά θρέψη

Παρασκεύασε μια μάσκα με μέλι και αβοκάντο που προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και θρέψη. Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε υγιή λιπαρά και βιταμίνες, ενώ το μέλι έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και βοηθάει στην καταπράυνση του δέρματος.

Θα χρειαστείς: 1/2 ώριμο αβοκάντο και 1 κ.σ μέλι. Λιώσε το αβοκάντο με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει λείο.
Πρόσθεσε το μέλι και ανακάτεψε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Εφάρμοσε τη μάσκα στο πρόσωπο και άφησέ την να δράσει για 15-20 λεπτά. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό και στέγνωσε απαλά το πρόσωπό σου.

Πηγή: https://www.youweekly.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Εκατοντάδες σάκοι με δώρα για τα παιδιά, στο «Santa Run Chania 2021»

xristiana

Επιχείλιος έρπης: Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης (εικόνες)

xristiana

Παράσταση Καραγκιόζη για μικρούς και μεγάλους

xristiana