ΚεντρικήΟμορφιά

Χρώματα μαλλιών: Οι “φυσικές” αποχρώσεις, σύμφωνα με τους hair colorists

30/6/2024

Ναι, το φωτεινό ξανθό, το cherry red και το χάλκινο είναι τέλεια χρώματα. Κάποιες φορές όμως θέλετε κάτι πιο φυσικό, που θα συμπληρώσει και θα αναδείξει τα μοναδικά χαρακτηριστικά σας και ταυτόχρονα δε θα σας στέλνει συνέχεια στην καρέκλα του κομμωτηρίου για φρεσκάρισμα ή θεραπείες. Φέτος, τα φυσικά χρώματα μαλλιών με χαμηλή συντήρηση είναι must κι εμείς βρήκαμε τους ακριβείς τόνους που μπορείτε να δοκιμάσετε, εάν θέλετε να βγάλετε προς τα έξω την πιο natural πλευρά σας.

Όταν προσπαθείτε να καταλάβετε ποιο ακριβώς είναι το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας, είναι καλή ιδέα να ανατρέξετε στις φωτογραφίες σας ως παιδί. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το χρώμα των μαλλιών των παιδιών τείνει να είναι πιο απαλό, πιο παστέλ και συνήθως παρουσιάζει μια σημαντική διαβάθμιση χρώματος. Το να λάβετε υπόψη τον τόνο του δέρματός σας και το χρώμα των ματιών σας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να βρείτε το ιδανικό για εσάς χρώμα, που θα δείχνει απόλυτα φυσικό.

Τα πιο “φυσικά” χρώματα μαλλιών

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τις πιο φυσικές αποχρώσεις μαλλιών που υπάρχουν, για να σας καθοδηγήσουμε προς αυτήν που σας ταιριάζει καλύτερα:

Espresso

Επιλέξτε ένα χρώμα όπως αυτό του καφέ εσπρέσο αν έχετε πολύ ανοιχτό ή πολύ σκούρο χρώμα ματιών. Εάν τα μαλλιά σας είναι ήδη στην πιο σκούρα πλευρά τους, αυτή η απόχρωση μπορεί να επιτευχθεί με μια ημιμόνιμη βαφή, ενώ για να τη διατηρήσετε μπορείτε να χρησιμοποιείτε χρωμομάσκες.

Σκούρο σοκολατί

Το σκούρο σοκολατί είναι κλασικό, κομψό και διαχρονικό και κολακεύει πολλούς διαφορετικούς τόνους δέρματος επειδή είναι μια αρκετά ουδέτερη απόχρωση. Οι περισσότεροι το αντιλαμβάνονται ως σκούρο καστανό και ποτέ δε θα το μπερδέψουν με το μαύρο, ενώ μπορεί να επιτευχθεί με ένα ημιμόνιμο hair gloss.

Σοκολάτα γάλακτος

Οι ειδικοί προτείνουν αυτό το χρώμα για τις γυναίκες που θέλουν να γίνουν μελαχρινές. Οι πιο ανοιχτόχρωμες καφέ αποχρώσεις, όπως το σοκολατί του γάλακτος, δημιουργούνται προσθέτοντας πολύ διακριτικές ανταύγειες σε ένα ουδέτερο καφέ χρώμα βάσης, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα ένα πιο φυσικό καστανό, σαν αυτό που έχει ένα μικρό παιδί.

Μελί

Το μελί είναι μια εξαιρετική επιλογή για τις ξανθιές που θέλουν αυτό το «χρυσό» αποτέλεσμα στα μαλλιά τους. Είναι ιδανικό για ουδέτερους και ροδακινί τόνους δέρματος, ενώ δεν ταιριάζει ιδιαίτερα σε γυναίκες με λαδί ή μπλε υποτόνους στην επιδερμίδα τους. Μπορείτε να πετύχετε αυτό το χρώμα με ένα hair gloss που θα εφαρμοστεί πάνω στα ήδη βαμμένα ξανθά μαλλιά σας και θα χαρίσει αυτό το μελί, χρυσαφένιο αποτέλεσμα.

Auburn

Τα φυσικά καστανά μαλλιά έχουν μέσα τους το καφέ και το χάλκινο. Μπορεί να είναι εύκολο να επιτευχθεί, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι με το που εντάξετε τους κόκκινους τόνους στα μαλλιά σας, μετά θα είναι πολύ δύσκολο να τους απομακρύνετε αν θέλετε να αλλάξετε χρώμα.

Strawberry blonde

Το αληθινό strawberry blonde είναι η «χλωμή» χάλκινη απόχρωση πάνω στα ξανθά μαλλιά, που τους δίνει μια απίστευτη λάμψη. Φαίνεται καταπληκτικό σε ανοιχτόχρωμα δέρματα με ροζ υποτόνους και ανοιχτόχρωμα μάτια. Το τακτικό φρεσκάρισμα με hair gloss θα διασφαλίσει ότι θα διατηρήσετε για αρκετό καιρό αυτό το λαμπερό αποτέλεσμα.

Χρυσό ξανθό

Το ξανθό του… Hollywood, όπως το αποκαλούν οι ειδικοί, φαίνεται πλούσιο και λαμπυρίζει στον ήλιο. Είναι κολακευτικό για τόσους πολλούς τόνους επιδερμίδας και μπορεί εύκολα να επιτευχθεί. Μια ωραία πρόταση είναι να βάψετε όλα τα μαλλιά σας σε ένα χρυσαφί ξανθό και να προσθέσετε διακριτικά babylights.

Onyx

Πρόκειται για ένα καθαρό μαύρο χρώμα, που δείχνει τόσο λαμπερό όταν το περιποιείστε σωστά. Είναι υπέροχο για όποια έχει φυσικά σκουρόχρωμα μαλλιά και θέλει να ενισχύσει τον τόνο τους και να τους δώσει μια ωραία καθαρή λάμψη.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Καύσωνας: Μην τρώτε παγωτά για να δροσιστείτε – Έχει αντίθετα αποτελέσματα

xristiana

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Olympic Day Run Greece

xristiana

Θεσσαλονίκη: Ξεκινά Το Πρόγραμμα «Υποστήριξη Στο Σπίτι Και Στη Γειτονιά» Για Παιδιά Με Αυτισμό

xristiana