30/6/2024
Υλικά- 2 1/2 φλιτζάνια γάλα2/3 φλιτζανιού στραγγιστό γιαούρτι πλήρες2/3 φλιτζανιού φιστικοβούτυρο soft (το οποίο χωρίζετε σε τρία μέρη)2 μεγάλα αυγά1 συσκευασία στιγμιαίο μείγμα για πουτίγκα σοκολάτας2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα3 1/2 φλιτζάνια βρώμη (rolled oats)1/4 φλιτζανιού σταγόνες σοκολάτας
ΕκτέλεσηΒήμα 1ο
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C. Αλείφετε ελαφρώς ένα μικρό ταψί 18 χ 28 εκατοστών με αντικολλητικό σπρέι ψησίματος.
Βήμα 2οΣε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε το γάλα, το γιαούρτι, 1/3 φλιτζανιού φυστικοβούτυρο, τα αυγά, το μείγμα για πουτίγκα, το σιρόπι σφενδάμου, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 3οΠροσθέτετε τη βρώμη και τις σοκολατένιες σταγόνες στο μείγμα και ανακατεύετε μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα. Μπορείτε να μεταφέρετε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί.
Βήμα 4οΖεσταίνετε για περίπου 1 λεπτό το υπόλοιπο 1/3 φλιτζανιού φυστικοβούτυρο στον φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να ζεσταθεί και να γίνει ρευστό.
Βήμα 5οΠεριχύστε το φυστικοβούτυρο ομοιόμορφα πάνω από το μείγμα βρώμης και ψήστε μέχρι να σταθεροποιηθεί στο κέντρο για 35 με 45 λεπτά. Εισάγετε μια ξύλινη οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρή είναι έτοιμο.
Βήμα 6οΜεταφέρετε το ταψί σε μια σχάρα και αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το κόψετε και το σερβίρετε.
Βήμα 1ο
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C. Αλείφετε ελαφρώς ένα μικρό ταψί 18 χ 28 εκατοστών με αντικολλητικό σπρέι ψησίματος.
Βήμα 2οΣε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε το γάλα, το γιαούρτι, 1/3 φλιτζανιού φυστικοβούτυρο, τα αυγά, το μείγμα για πουτίγκα, το σιρόπι σφενδάμου, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 3οΠροσθέτετε τη βρώμη και τις σοκολατένιες σταγόνες στο μείγμα και ανακατεύετε μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα. Μπορείτε να μεταφέρετε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί.
Βήμα 4οΖεσταίνετε για περίπου 1 λεπτό το υπόλοιπο 1/3 φλιτζανιού φυστικοβούτυρο στον φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να ζεσταθεί και να γίνει ρευστό.
Βήμα 5οΠεριχύστε το φυστικοβούτυρο ομοιόμορφα πάνω από το μείγμα βρώμης και ψήστε μέχρι να σταθεροποιηθεί στο κέντρο για 35 με 45 λεπτά. Εισάγετε μια ξύλινη οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρή είναι έτοιμο.
Βήμα 6οΜεταφέρετε το ταψί σε μια σχάρα και αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το κόψετε και το σερβίρετε.
Πηγή: https://www.vita.gr