ΚεντρικήΜαγειρική

Υγιεινό σοκολατένιο μπράουνι με φυστικοβούτυρο και πρωτεΐνη

30/6/2024

Υλικά
  • 2 1/2 φλιτζάνια γάλα2/3 φλιτζανιού στραγγιστό γιαούρτι πλήρες2/3 φλιτζανιού φιστικοβούτυρο soft (το οποίο χωρίζετε σε τρία μέρη)2 μεγάλα αυγά1 συσκευασία στιγμιαίο μείγμα για πουτίγκα σοκολάτας2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα3 1/2 φλιτζάνια βρώμη (rolled oats)1/4 φλιτζανιού σταγόνες σοκολάτας
  • Εκτέλεση

    Βήμα 1ο

    Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C. Αλείφετε ελαφρώς ένα μικρό ταψί 18 χ 28 εκατοστών με αντικολλητικό σπρέι ψησίματος.

    Βήμα 2ο

    Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε το γάλα, το γιαούρτι, 1/3 φλιτζανιού φυστικοβούτυρο, τα αυγά, το μείγμα για πουτίγκα, το σιρόπι σφενδάμου, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

    Βήμα 3ο

    Προσθέτετε τη βρώμη και τις σοκολατένιες σταγόνες στο μείγμα και ανακατεύετε μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα. Μπορείτε να μεταφέρετε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί.

    Βήμα 4ο

    Ζεσταίνετε για περίπου 1 λεπτό το υπόλοιπο 1/3 φλιτζανιού φυστικοβούτυρο στον φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να ζεσταθεί και να γίνει ρευστό.

    Βήμα 5ο

    Περιχύστε το φυστικοβούτυρο ομοιόμορφα πάνω από το μείγμα βρώμης και ψήστε μέχρι να σταθεροποιηθεί στο κέντρο για 35 με 45 λεπτά. Εισάγετε μια ξύλινη οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρή είναι έτοιμο.

    Βήμα 6ο

    Μεταφέρετε το ταψί σε μια σχάρα και αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το κόψετε και το σερβίρετε.

Πηγή: https://www.vita.gr

Related posts

Ευτυχία: Πώς θα τη βρείτε χωρίς να βγείτε από το σπίτι

xristiana

Συνεχίζονται και τον Ιούνιο οι Πολιτιστικές και Αθλητικές εκδηλώσεις

xristiana

Προτεραιότητα εμβολιασμού σε άλλες ασθένειες μετά τον κορονοϊό

xristiana