ΚεντρικήΟμορφιά

Υαλουρονικό οξύ: Όσα χρειάζεται να ξέρεις για το συστατικό που θα μεταμορφώσει την επιδερμίδα σου

9/6/2024

Η λάμψη της επιδερμίδας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Τόσο το τακτικό και σωστό skincare όσο και ο τρόπος ζωής μπορεί να επηρεάσουν την υγεία της επιδερμίδας μας, αντίθετα οι κακές συνήθειες και η μη συστηματική φροντίδα αυτής, σίγουρα θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην όψη, την υφή και την υγεία του δέρματος μας.

Ορισμένα συστατικά, αν χρησιμοποιηθούν σωστά μπορεί να χαρίσουν στην επιδερμίδα λάμψη και νεανική όψη σε μόνο λίγες χρήσεις. Ένα από αυτά τα συστατικά είναι και το υαλουρονικό οξύ, το οποίο δεν προορίζεται μόνο για επεμβατικές θεραπείες όπως πίστευες.

Τα οφέλη του υαλουρονικού οξέος

Οι περισσότερες γυναίκες λανθασμένα θεωρούν ότι όταν μιλάμε για υαλουρονικό οξύ αναφερόμαστε σε ενέσιμες θεραπείες. Όμως, η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο συστατικό μπορεί να ενταχθεί στη skincare ρουτίνα και να χαρίσει στην επιδερμίδα την ενυδάτωση που χρειάζεται. Το υαλουρονικό οξύ απορροφά και συγκρατεί την υγρασία με αποτέλεσμα να διατηρεί την επιδερμίδα ενυδατωμένη για ώρες. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα να λειαίνει τις λεπτές γραμμές και να περιορίζει την εμφάνιση ρυτίδων. Αυτό το “γέμισμα” του προσώπου χαρίζει plump αποτέλεσμα στην επιδερμίδα και την κάνει να δείχνει φρέσκια. Κάτι ακόμα πολύ σημαντικό για τις ιδιότητες του υαλουρονικού οξέος είναι η ικανότητά του να προστατεύει τον επιδερμικό φραγμό. Έτσι διατηρεί την επιδερμίδα υγιή και αποτρέπει τους ερεθισμούς.

Η σωστή χρήση του υαλουρονικού οξέος

Για να είναι αποτελεσματικό αυτό το συστατικό χρειάζεται να γνωρίζεις πως θα το χρησιμοποιήσεις σωστά. Το υαλουρονικό οξύ εφαρμόζεται πάντα σε νωπή επιδερμίδα. Μπορείς είτε να ψεκάσεις στο πρόσωπό σου ένα τόνερ είτε να το βρέξεις ελάχιστα με καθαρό νερό. Λίγες μόνο σταγόνες από έναν ορό υαλουρονικού οξέος αρκούν για να καλύψεις πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ. Αφού ολοκληρώσεις την εφαρμογή του, θα περιμένεις να απορροφηθεί το προϊόν και στη συνέχεια θα “κλειδώσεις” την υγρασία στο δέρμα σου με μία απλή ενυδατική κρέμα. Κράτησέ το στη ρουτίνα σου για καθημερινή χρήση και σε μόνο λίγες μέρες θα δεις την επιδερμίδα σου φωτεινή, λαμπερή και ενυδατωμένη.

Πηγή: https://www.youweekly.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Μουσική βραδιά στην Πορταριά

xristiana

Δωροεπιταγές Πάσχα Σε Ευάλωτους Οικονομικά Πολίτες Από Τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

xristiana

Κρούσμα της γρίπης των πτηνών σε αργυροπελεκάνο στην Κοζάνη

xristiana