ΚεντρικήΜαγειρική

Τάρτα φράουλας

25/6/2024

Υλικά

  • 125 γρ. ανάλατο βούτυρο, ελαφρώς μαλακωμένο
  • 85 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • 200 γρ. απλό αλεύρι, συν επιπλέον για το πασπάλισμα
  • 100 γρ. μαρμελάδα φράουλα
  • 500 γρ. φράουλες (αν είναι μεγάλες κομμένες σε φέτες)
  • 2 κ. σ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής: 300 ml γάλα, 150 ml κρέμα γάλακτος, 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας, 3 κρόκοι αυγών, 60 γρ. ζάχαρη άχνη, 3 1/2 κ. σ. καλαμποκάλευρο, 50 γρ. βούτυρο, σε κύβους και μαλακωμένο

Εκτέλεση

  1. Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσετε ένα λείο μείγμα. Προσθέστε το αυγό και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι. Ανακατέψτε με τα χέρια σας για να σχηματιστεί μια ζύμη. Τυλίξτε τη ζύμη και αφήστε την στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  2. Πασπαλίστε μια επιφάνεια με αλεύρι και ανοίξτε τη ζύμη σε κύκλο 26 εκατοστών (ή 3 εκατοστά μεγαλύτερο από τη φόρμα σας). Στρώστε με τη ζύμη μια φόρμα τάρτας 23 εκατοστών, αφήνοντας μια προεξοχή. Τρυπήστε τη βάση με ένα πιρούνι για να μη δημιουργηθούν φυσαλίδες αέρα. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  3. Ζεστάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Στρώστε πάνω από τη ζύμη ένα φύλλο λαδόκολλας και φασόλια και ψήστε για 15 λεπτά. Αφαιρέστε τη λαδόκολλα και τα φασόλια και ψήστε για 15- 20 λεπτά ακόμα μέχρι η βάση της τάρτας να γίνει τραγανή και να πάρει χρώμα. Αφήστε τη στη φόρμα να κρυώσει.
  4. Για να φτιάξετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, ζεστάνετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Αφήστε το να σιγοβράσει. Εντωμεταξύ, χτυπήστε τους κρόκους και τη ζάχαρη σε ένα μπολ για 3 λεπτά και, στη συνέχεια, προσθέστε το κορν φλάουρ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε το ένα τέταρτο της ζεστής κρέμας πάνω από το μείγμα αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, και στη συνέχεια ρίξτε το ζεστό μείγμα αυγών στο κατσαρολάκι με την υπόλοιπη κρέμα. Ανακατέψτε σε χαμηλή- μέτρια φωτιά για 5-8 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα ζαχαροπλαστικής. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε τη να κρυώσει για 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με το σύρμα. Προσθέστε σταδιακά το βούτυρο μέχρι να γίνει λείο, σκεπάστε το και βάλτε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε.
  5. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι τη μαρμελάδα φράουλα για να χαλαρώσει και απλώστε τη στον πάτο της φόρμας. Βάλτε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και βάλτε τη σπειροειδώς πάνω από τη μαρμελάδα. Τοποθετήστε τις φράουλες πάνω από την κρέμα, δημιουργώντας ένα μοτίβο.
  6. Ζεστάνετε τη μαρμελάδα βερίκοκο σε ένα μικρό τηγάνι με 1 κουταλιά της σούπας νερό μέχρι να ζεσταθεί. Χτυπήστε για να χαλαρώσει η μαρμελάδα και αφήστε τη να κρυώσει ελαφρώς. Αλείψτε με ένα πινέλο την κορυφή των φραουλών.
  7. Τοποθετήστε την τάρτα στο ψυγείο να κρυώσει για να σφίξει η κρέμα.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Hμερίδα για τη διάσωση του ιστιοφόρου Ευγένιος Ευγενίδης

xristiana

5 “χρυσές” συνήθειες που θα σε κάνουν να δείχνεις μικρότερη από την ηλικία σου

xristiana

Περιοδοντίτιδα: Με ποιες παθήσεις συνδέεται

xristiana