News ΑΜΕΑΚεντρική

Στα θρανία οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Λαρισαίων για θέματα Υποστήριξης ΑμεΑ

1/6/2024

Με τη συμμετοχή δημοτικών συμβούλων του Δήμου Λαρισαίων πραγματοποιήθηκε πρόσφατα το σεμινάριο “Διαχείριση και Υποστήριξη Ατόμων με Αναπηρία” το οποίο υλοποιήθηκε σε συνερ-γασία με την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Άθλησης κος Ηρακλής Γερογιώκας καθώς και ο Πρόεδρος της ΠΟΜΑΜΕΑ Θεσσαλίας κος Στέφανος Πάΐκος, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.

Το σεμινάριο συντόνισε η οργανωτική γραμματέας της ΠΟΜΑΜΕΑ Θεσσαλίας κα Μαρκοπούλου Ερασμία.

Κατά τη διάρκειά του, οι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από εξειδικευμένους επαγγελματίες για την έννοια της Αναπηρίας, και ειδικότερα για τη σωστή αντιμετώπιση και διαχείριση – υποστήριξη των Α.μεΑ. στο φυσικό και δομημένο αστικό περιβάλλον της Λάρισας.

Επισημάνθηκε ιδιαίτερα η ανικανότητα των Ατόμων με Αναπηρία να συμμετέχουν ισότιμα στο κοινωνικό γίγνεσθαι, εξαιτίας των εμποδίων που τίθενται από την Οργάνωση της κοινωνίας μας.

Στην θεματική της Προσβασιμότητας των Υποδομών το φωτογραφικό υλικό κακών πρακτικών που παρουσιάστηκε, αποτέλεσε θέμα συζήτησης, σχολίων και έντονου προβληματισμού.

Την ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος είχε το τμήμα Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων. Το επιμορφωτικό σεμινάριο «Διαχείριση και Υποστήριξη Ατόμων με Αναπηρία» εντάσσεται στις δράσεις για την προώθηση της φιλοσοφίας της διά βίου μάθησης στο πλαίσιο της «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει».

Πηγή: https://www.larissapress.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Ομάδα Διαχείρισης Άγχους Για Μαθητές Γ Λυκείου

xristiana

Οι 8 απλοί τρόποι για να μυρίζετε όμορφα όλη την ημέρα

xristiana