ΚεντρικήΠεριβάλλον

Σπάνια γέννηση διδύμων ελεφάντων – Η μητέρα υπέστη νευρικό κλονισμό και επιτέθηκε στο δεύτερο νεογέννητο

11/6/2024

Το ζώο, που ανήκει σε απειλούμενο είδος, υπέστη νευρικό κλονισμό και επιχείρησε να επιτεθεί στο δεύτερο νεογέννητο.

Aσιατική ελεφαντίνα στην Ταϊλάνδη γέννησε δίδυμα, γεγονός σπάνιο για το απειλούμενο αυτό είδος θηλαστικών, ύστερα από μια δύσκολη γέννα κατά την οποία τραυματίστηκε ένας φροντιστής.

Μετά τη γέννηση ενός αρσενικού βάρους 80 κιλών, 18 λεπτά αργότερα γεννήθηκε ένα θηλυκό ελεφαντάκι 60 κιλών, την Παρασκευή το βράδυ. Η μητέρα, με το όνομα Τζαμτζούρι, υπέστη νευρικό κλονισμό. Ένα μέλος της ομάδας του κέντρου όπου ζει η ελεφαντίνα επενέβη, για να αποτρέψει την επίθεση της μητέρας στο δεύτερο νεογέννητο, αλλά τραυματίστηκε στον αστράγαλο.

«Η μητέρα επιτέθηκε στο νεογέννητο, επειδή ποτέ δεν είχε γεννήσει δίδυμα στο παρελθόν. Είναι πολύ σπάνιο», δήλωσε η Μισέλ Ρίντι της ένωσης Elephantstay, η οποία διαχειρίζεται το κέντρο στην Αγιουτάγια, κοντά στην Μπανγκόκ, στην κεντρική Ταϊλάνδη.

Η μητέρα έχει πλέον αποδεχθεί τα δίδυμα, αλλά είναι τόσο μικρά που χρειάστηκε να φτιαχτεί μια πλατφόρμα για να μπορούν να θηλάζουν. Επίσης, τους δίδεται συμπληρωματικό γάλα με σύριγγα.

Οι ελεφαντίνες συνήθως δεν έχουν αρκετό γάλα για να θηλάσουν δίδυμα, και αυτά θα δυσκολεύονταν να επιβιώσουν στη φύση, σύμφωνα με τη Μισέλ Ρίντι.

Οι ελέφαντες έχουν τη μεγαλύτερη περίοδο κύησης από όλα τα θηλαστικά, που διαρκεί 18 με 22 μήνες, και γεννούν περίπου κάθε τέσσερα με πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με την ερευνητική οργάνωση Save the Elephants, τα δίδυμα γεννιούνται μόνο στο 1% των κυήσεων, και η πιθανότητα να γεννηθεί ένα θηλυκό και ένα αρσενικό είναι ακόμα πιο σπάνια.

Πολλοί από τους 80 ασιατικούς ελέφαντες στο κέντρο Elephantstay χρησιμοποιούνταν παλιότερα από επαίτες, για να ζητούν ελεημοσύνη στους δρόμους, πρακτική που απαγορεύτηκε στην Ταϊλάνδη το 2010.

Σήμερα, οι ελέφαντες χρησιμοποιούνται κυρίως για να μεταφέρουν τουρίστες μεταξύ των ναών και των αρχαίων ερειπίων στην Αγιουτάγια, την αρχαία πρωτεύουσα του Σιάμ.

Οργανώσεις προστασίας της φύσης αντιτίθενται στις βόλτες πάνω σε ελέφαντες, θεωρώντας ότι προκαλούν μεγάλο άγχος στα ζώα και μπορεί να συνεπάγονται κακοποιητική μεταχείριση για την εκπαίδευσή τους.

Το κέντρο υποστηρίζει ότι οι βόλτες επιτρέπουν στους ελέφαντες να κοινωνικοποιούνται και να ασκούνται σε ένα περιβάλλον όπου η λαθροθηρία και η αποψίλωση των δασών απειλούν τον πληθυσμό τους.

Σήμερα, υπάρχουν 8.000 με 11.000 ασιατικοί ελέφαντες στη φύση, σύμφωνα με το WWF, ένας αριθμός μικρότερος από τον αντίστοιχο των αφρικανικών ελεφάντων.

Τα δίδυμα θα ονομαστούν επτά ημέρες μετά τη γέννησή τους, σύμφωνα με την παράδοση στην Ταϊλάνδη.

Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ανακύκλωση: Έρχονται 5 έργα προϋπολογισμού 98,3 εκ. ευρώ στην Αττική

xristiana

Πώς η καλοσύνη επηρεάζει την ψυχική υγεία

xristiana

Συναυλία Από Τον Σύλλογο Οικογένειας ΚΕΘΕΑ Αριάδνη Για Την Ενίσχυση Του Συλλόγου

xristiana