ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς να επιλέξετε τα κατάλληλα κοσμήματα ανάλογα με το κόψιμο του ντεκολτέ σας

7/6/2024

Ένα κατατοπιστικό βίντεο που θα σας λύσει όλες τις στιλιστικές απορίες σας.

Κείμενο: Έλενα Φάκου

Υπάρχουν αρκετές γυναίκες που φορούν τα αγαπημένα τους κοσμήματα ανεξάρτητα της λαιμόκοψης της μπλούζας τους, ωστόσο υπάρχουν κι εκείνες που θέλουν να ταιριάζουν τα κολιέ και τα σκουλαρίκια τους ανάλογα με το κόψιμο του ντεκολτέ τους.

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν ορισμένοι στιλιστικοί κανόνες που διέπουν τον συνδυασμό των κοσμημάτων με το στιλ του ντεκολτέ και το brand κοσμημάτων «Tartarooga» ανέβασε στο επαγγελματικό του προφίλ ένα βίντεο, στο οποίο εξηγεί ποια σκουλαρίκια και ποια περιδέραια κάνουν σωστό match με κάθε τύπο λαιμόκοψης. Ακολουθούν μερικές οδηγίες για το πώς να επιλέξετε τα σωστά κοσμήματα ανάλογα με τη λαιμόκοψη της μπλούζας σας.

Στρογγυλή λαιμόκοψη

Κολιέ: Επιλέξτε κολιέ που ακολουθούν τη γραμμή της λαιμόκοψης, όπως ένα κολιέ με πολλά επίπεδα (multi-strand necklace) ή ένα κοντό, κυκλικό κολιέ (choker).
Σκουλαρίκια: Συνδυάστε με σκουλαρίκια που δεν κλέβουν την παράσταση, όπως μικρά καρφωτά ή κρεμαστά σκουλαρίκια.

Λαιμόκοψη V

Κολιέ: Επιλέξτε κολιέ που ακολουθούν το σχήμα του V, όπως ένα λεπτό κολιέ με μενταγιόν που καταλήγει σε αιχμή. Ένα πολυστρωματικό κολιέ με διαφορετικά μήκη μπορεί επίσης να δείχνει ωραίο.
Σκουλαρίκια: Μακριά, λεπτά σκουλαρίκια ή σκουλαρίκια με αλυσίδες που κρέμονται είναι ιδανικά για να συμπληρώσουν το σχήμα του V.

Λαιμόκοψη Μπάρκο (Boat Neck)

Κολιέ: Προτιμήστε μακριά κολιέ ή μενταγιόν που κρέμονται κάτω από την λαιμόκοψη. Τα μακριά κολιέ βοηθούν στο να επιμηκύνουν την γραμμή του λαιμού και να ισορροπήσουν την οριζόντια γραμμή της λαιμόκοψης.
Σκουλαρίκια: Απλά σκουλαρίκια, όπως μικρά καρφωτά ή μικρά κρίκοι, διατηρούν την ισορροπία χωρίς να υπερφορτώνουν την εμφάνιση.

Λαιμόκοψη Χαμόγελο (Scoop Neck)

Κολιέ: Κολιέ μεσαίου μήκους που ακολουθούν την καμπύλη της λαιμόκοψης είναι ιδανικά. Ένα κολιέ με πολλαπλά επίπεδα μπορεί επίσης να δείχνει όμορφο.
Σκουλαρίκια: Οποιοδήποτε στιλ σκουλαρικιών μπορεί να ταιριάξει, αλλά καλό είναι να μην υπερβάλλετε αν το κολιέ είναι εντυπωσιακό.

Τετράγωνη λαιμόκοψη

Κολιέ: Ένα κοντό κολιέ ή μενταγιόν με γωνίες που ακολουθούν τη γεωμετρία της λαιμόκοψης είναι μια καλή επιλογή. Κολιέ με γεωμετρικά σχήματα μπορούν επίσης να ταιριάξουν.
Σκουλαρίκια: Σκουλαρίκια με γεωμετρικά σχήματα ή καρφωτά σκουλαρίκια είναι κατάλληλα.

Λαιμόκοψη με Κλειδαρότρυπα (Keyhole)

Κολιέ: Ένα κολιέ που δεν καλύπτει την κλειδαρότρυπα είναι ιδανικό. Προτιμήστε ένα λεπτό κολιέ με μενταγιόν που καταλήγει λίγο πάνω από την κλειδαρότρυπα.
Σκουλαρίκια: Μακριά και λεπτά σκουλαρίκια ή σκουλαρίκια με κρεμαστά στοιχεία μπορούν να συμπληρώσουν όμορφα το look.

Λαιμόκοψη Υπερβολικά Ψηλή (Turtleneck)

Κολιέ: Μακριά κολιέ ή μενταγιόν που πέφτουν κάτω από την γραμμή της λαιμόκοψης είναι η καλύτερη επιλογή.
Σκουλαρίκια: Μεγάλα σκουλαρίκια ή κρίκοι μπορούν να δώσουν μια εντυπωσιακή πινελιά.

Έξωμο (Off-the-Shoulder)

Κολιέ: Ένα κοντό κολιέ ή choker είναι ιδανικό για να μην κλέβει την προσοχή από τους ώμους. Μπορείτε επίσης να μην φορέσετε καθόλου κολιέ και να εστιάσετε σε εντυπωσιακά σκουλαρίκια.
Σκουλαρίκια: Μακριά, εντυπωσιακά σκουλαρίκια μπορούν να δώσουν έμφαση και να αναδείξουν την εμφάνιση.

https://www.instagram.com/reel/C7TehuqszL4/embed/captioned/?cr=1&v=14&wp=781&rd=https%3A%2F%2Fwww.newsbeast.gr&rp=%2Fwoman%2Fmoda%2Farthro%2F10948713%2Fpos-na-epilexete-ta-katallila-kosmimata-analoga-me-to-kopsimo-tou-ntekolte-sas#%7B%22ci%22%3A0%2C%22os%22%3A448.8000000715256%7D

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Αιμοδοσία “Σωτηρίων” 2023

xristiana

Μουσικοχορευτική παράσταση «ΧΟΡΕΨΕΤΕ-ΧΟΡΕΨΕΤΕ!..» στο Μέγαρο Μουσικής

xristiana

Πασχαλινό Μπαζάρ Της 4amea Στο Διασχολικό Κέντρο Γλυφάδας

xristiana