ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς θα προστατέψεις το δέρμα σου από την αποτρίχωση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες

13/6/2024

Η αποτρίχωση είναι μια διαδικασία που μπορεί να φθείρει αρκετά τον επιδερμικό φραγμό, πόσο μάλλον όταν επαναλαμβάνεται τακτικά και δεν αφήνεται ο απαραίτητος χρόνος για την επούλωση του δέρματος.

Το καλοκαίρι, η ζημιά που δυνητικά μπορεί να πραγματοποιηθεί στο δέρμα είναι ακόμη μεγαλύτερη, αφού αυτό εκτίθεται αρκετά στον ήλιο, αφυδατώνεται πιο σύντομα και σημειώνει μεγαλύτερη εφίδρωση.

Να λοιπόν μερικές συμβουλές για να προστατέψεις επαρκώς το δέρμα σου μετά την αποτρίχωση τους καλοκαιρινούς μήνες, συμβάλλοντας στη διατήρηση της υγείας και της λάμψης του.

Απόφυγε την έκθεση στον ήλιο

Μετά την αποτρίχωση, το δέρμα σου είναι πιο ευαίσθητο στον ήλιο. Προσπάθησε να αποφύγεις την άμεση ηλιακή ακτινοβολία για τουλάχιστον 24 ώρες μετά τη διαδικασία και αν πρέπει να βγεις εκτός σπιτιού, φόρεσε προστατευτικά, μακριά ρούχα που αναπνέουν.

Χρησιμοποίησε ευλαβικά αντηλιακό

Εφάρμοζε ευλαβικά ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με τουλάχιστον SPF 30 στην περιοχή που έγινε η αποτρίχωση, αλλά και σε όλο σου το εκτεθειμένο στον ήλιο δέρμα. Αυτό θα προστατεύσει το δέρμα σου από τις βλαβερές ακτίνες UV και θα αποτρέψει τα εγκαύματα και την υπερμελάγχρωση.

Μην ξεχνάς την ενυδάτωση

Χρησιμοποίησε μια απαλή ενυδατική κρέμα χωρίς άρωμα για να διατηρήσεις το δέρμα σου ενυδατωμένο. Η ενυδάτωση βοηθά στην καταπράυνσή του μετά από διαδικασίες όπως το κερί, αλλά και στη μείωση της ξηρότητας ή του ερεθισμού.

Απόφυγε το ζεστό νερό

Απόφυγε τα ζεστά ντους ή τα μπάνια για τουλάχιστον 24 ώρες μετά την αποτρίχωση, καθώς το ζεστό νερό μπορεί να ερεθίσει περαιτέρω το δέρμα σου. Χρησιμοποίησε χλιαρό ή ακόμα καλύτερα δροσερό νερό αντί αυτού.

Απόφυγε τα σκληρά προϊόντα

Μην χρησιμοποιείς προϊόντα που περιέχουν αλκοόλ, αρώματα ή σκληρά χημικά στην περιοχή που έγινε η αποτρίχωση. Αυτά μπορεί να προκαλέσουν περαιτέρω ερεθισμό. Διάλεξε απαλά, υποαλλεργικά προϊόντα για τις ανάγκες σου.

Φόρεσε άνετα ρούχα

Τα στενά ρούχα μπορούν μέσω της τριβής να τραυματίσουν το δέρμα σου και να προκαλέσουν έντονο ερεθισμό. Διάλεξε χαλαρά υφάσματα που αναπνέουν για να δώσεις στο δέρμα σου τον απαραίτητο χώρο για να επουλωθεί.

Απόφυγε την κολύμβηση

Για τουλάχιστον 24 ώρες μετά την αποτρίχωση, απόφυγε τις πισίνες, το υδρομασάζ, αλλά και τη θάλασσα, καθώς το χλώριο και το αλμυρό νερό μπορεί να είναι σκληρά για το φρεσκοαποτριχωμένο δέρμα.

Απολέπιση με προσοχή

Λίγες μέρες μετά την αποτρίχωση, μπορείς να ξεκινήσεις να κάνεις απαλή απολέπιση στην περιοχή για να αποτρέψεις τις τρίχες που αναπτύσσονται προς τα μέσα. Χρησιμοποίησε ένα απαλό απολεπιστικό προϊόν ή μια βούρτσα για dry brushing και δείξε προσοχή για να αποφύγεις τον ερεθισμό.

Εφάρμοσε κρύες κομπρέσες

Αν παρατηρήσεις κοκκινίλες ή οίδημα, εφάρμοσε μια κρύα κομπρέσα στην περιοχή. Αυτή μπορεί να βοηθήσει στην καταπράυνση του δέρματος και στη μείωση της φλεγμονής.

Μείνε ενυδατωμένη

Πίνε άφθονο νερό για να διατηρήσεις το δέρμα σου ενυδατωμένο από μέσα προς τα έξω. Η σωστή ενυδάτωση είναι το κλειδί για την υγεία του.

Πηγή: https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

ChallengEIT: Startups Καλούνται Να Βρουν Λύσεις Στα Μεγαλύτερα Ζητήματα Του Τομέα Της Υγείας Και Του Φαρμάκου

xristiana

Ζυμαρικά στο φούρνο με φέτα

xristiana

Μασάζ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

xristiana