ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς θα καθαρίσετε τέλεια τα σφουγγαράκια μακιγιάζ

22/6/2024

Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθαρίσατε τα σφουγγαράκια μακιγιάζ σας; Εάν δεν μπορείτε να θυμηθείτε, τότε μπείτε στο μπάνιο και πιάστε δουλειά… ASAP! Τα βρώμικα σφουγγαράκια μακιγιάζ αποτελούν εστία μικροβίων, βακτηρίων και μούχλας και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην επιδερμίδα εξανθήματα, ερεθισμούς, σπυράκια και δερματικές ευαισθησίες – για αυτό και ο καθαρισμός τους θα πρέπει να είναι στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα.

Πώς θα καθαρίσετε τα σφουγγαράκια μακιγιάζ σας βήμα-βήμα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθαριστικό προσώπου, ένα απαλό αντιβακτηριδιακό σαπούνι ή ειδικό προϊόν ειδικά μελετημένο για αυτή τη διαδικασία- στόχος σας πάντως είναι να τα καθαρίσετε όσο καλύτερα γίνεται.

  • Αρχικά, βρέξτε τα σφουγγαράκια σας ώστε να διογκωθούν. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε μπάρα σαπουνιού, τρίψτε όλες τις πλευρές του σφουγγαριού με αυτήν και μετά πιέστε το πολλές φορές με το χέρι σας, για να βεβαιωθείτε ότι το σαπούνι έχει πάει παντού. Εάν επιλέξετε κάποιο υγρό καθαριστικό, ρίξτε λίγη ποσότητα πάνω στο σφουγγαράκι σας, πιέστε το και κάντε μασάζ στο σφουγγαράκι με το χέρι σας μέχρι να δημιουργηθεί αφρός. Εναλλακτικά, μπορείτε να προμηθευτείτε ένα cleaning mat για πινέλα και σφουγγαράκια, πάνω στο οποίο μπορείτε να τρίψετε τα εργαλεία μακιγιάζ σας, για να τα καθαρίσετε τέλεια.
  • Μόλις το σφουγγαράκι σας είναι καθαρό, ξεπλύνετέ το με χλιαρό νερό ενώ το πιέζετε ταυτόχρονα απαλά για να απομακρυνθούν όλα τα υπολείμματα από προϊόντα μακιγιάζ και λιπαρότητας και τα μικρόβια. Όταν δείτε πως το νερό που βγαίνει από το σφουγγαράκι είναι καθαρό, τότε σταματήστε. Εάν ωστόσο, βλέπετε πως οι λεκέδες επιμένουν, επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να καθαριστεί τελείως.
  • Στύψτε το σφουγγαράκι, σκουπίστε το απαλά με μια καθαρή πετσέτα και αφήστε το να στεγνώσει καλά. Σε καμία περίπτωση, μη χρησιμοποιήσετε πιστολάκι για να επιταχύνετε τη διαδικασία στεγνώματος -η θερμότητα μπορεί να λιώσει το σφουγγάρι ή να παραμορφώσει το σχήμα του. Τοποθετήστε το σφουγγαράκι σε μια καθαρή πετσέτα, για να αποφύγετε την ανάπτυξη μούχλας και αφήστε το να στεγνώσει πολύ καλά, ιδανικά σε κάποιο σημείο του σπιτιού σας που αερίζεται καλά.

Bonus tip: Εάν οι λεκέδες στο σφουγγαράκι σας δε λένε να φύγουν, χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο μετά το καθαριστικό προϊόν της επιλογής σας, το οποίο θα απομακρύνει αποτελεσματικά όλα τα υπολείμματα μακιγιάζ.

Πόσο συχνά πρέπει να τα καθαρίζετε

Ιδανικά, θα πρέπει να πλένετε τα σφουγγαράκια μακιγιάζ σας μετά από κάθε χρήση, αλλά επειδή αυτό είναι μάλλον ανέφικτο, φροντίστε να τα πλένετε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Πότε πρέπει να τα αλλάζετε

Είναι σημαντικό να αλλάζετε τα σφουγγαράκια μακιγιάζ σας κάθε δύο έως τρεις μήνες, ειδικά αν τα χρησιμοποιείτε καθημερινά. Αν δεν τα πλένετε τακτικά, φροντίστε να τα αλλάζετε κάθε τρεις έως τέσσερις εβδομάδες. Αν το σφουγγαράκι έχει αρχίσει να μυρίζει περίεργα, πρέπει να το πετάξετε άμεσα -όπως και αν έχει γίνει άκαμπτο, αν δεν καθαρίζει ό,τι κι αν κάνετε ή αν είναι σκισμένο.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Αυξημένη λίμπιντο στην εγκυμοσύνη – Τι πρέπει να γνωρίζετε

xristiana

Μαμά και διατροφή: Είναι η μαγιονέζα υγιεινή ή όχι;

xristiana

Τι είναι οι λαπαροσκοπικές επεμβάσεις; (vid)

xristiana