ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς θα αναπτυχθούν και πάλι τα φρύδια μας, ακόμα και εάν το έχουμε παρακάνει με το τσιμπιδάκι;

26/6/2024

Ο μύθος πως τα πολύ βγαλμένα φρύδια αποτελούν μια χαμένη υπόθεση και με τίποτα δεν μπορούν να αναπτυχθούν, τώρα καταρρίπτεται! Σύμφωνα με έρευνες τα δεδομένα μπορούν να ανατραπούν, αφού η προηγούμενη κατάσταση ναι μεν διαταράσσει τον φυσικό κύκλο ανάπτυξης της τρίχας, αλλά δεν προκαλεί και μόνιμη ζημιά! Πώς θα αποκτήσουμε λοιπόν, και πάλι φυσικά, γεμάτα φρύδια;

Από την Άντζελα Μολφέτα 

Μπορεί να ξεκινήσαμε το βγάλσιμο των φρυδιών μας με τη λογική πως θα χρειαστεί να αφαιρέσουμε μόνο μερικές τρίχες για να καθαρίσουμε την περιοχή και προχωρώντας να διαπιστώσουμε ότι τελικά, το έχουμε παρακάνει! Πώς θα δημιουργήσουμε και πάλι ένα γεμάτο και όμορφο σχήμα, που θα αναδείξει και τα μάτια μας;                                                                    

Αρχικά, υπομονή!

Το σχήμα των φρυδιών εξισορροπεί την εικόνα του προσώπου μας και δημιουργεί ένα γοητευτικό πλαίσιο στα μάτια μας. Εξάλλου, τα πιο πυκνά φρύδια όχι μόνο κολακεύουν τα περισσότερα σχήματα προσώπου, αλλά δείχνουν και φυσικά!

Για να αναπτυχθούν και πάλι οι τρίχες των φρυδιών μας θα χρειαστούν από τέσσερις έως και πέντε μήνες, καθώς ακολουθείται ο φυσικός κύκλος ανάπτυξης τεσσάρων σταδίων.

Βέβαια, μπορεί να είμαστε τυχερές και να δούμε τα φρύδια μας να μεγαλώνουν μέσα σε ένα μόλις μήνα! Παρ’ όλα αυτά δεν θα πρέπει να περιμένουμε θαύματα, δηλαδή εάν το φυσικό τους σχήμα ήταν σχετικά λεπτό, τότε λόγω της γενετικής θα αποκτήσουμε και πάλι την ίδια εικόνα.

Το μακιγιάζ των φρυδιών

Τα τελευταία χρόνια, οι τάσεις προτείνουν γεμάτα, πλούσια φρύδια. Είτε λοιπόν το φυσικό τους σχήμα είναι λεπτό, είτε λέπτυναν με το υπερβολικό βγάλσιμο μπορούμε να δημιουργήσουμε την ψευδαίσθηση ενός πλούσιου τριχώματος, μέσω του μακιγιάζ! Πώς θα το πετύχουμε;

  • Ξεκινάμε βουρτσίζοντας τα φρύδια μας με το ειδικό χτενάκι.
  • Με ένα μολύβι φρυδιών σε έναν τόνο ανοιχτότερη απόχρωση από το φυσικό μας χρώμα, δημιουργούμε μικρές παύλες σε όλο τους το μήκος.
  • Για μια ακόμα πιο φυσική εμφάνιση μπορούμε να επιλέξουμε μια πιο σκούρα απόχρωση στο εξωτερικό τους μέρος και μια πιο ανοιχτή στο εσωτερικό τους.
  • Τώρα, με το ειδικό βουρτσάκι «χτενίζουμε» τα φρύδια μας, ώστε να ενοποιηθεί το χρώμα.
  • Χτενίζουμε και πάλι με το χτενάκι με φορά προς τα επάνω, δίνοντάς τους μια φυσική εικόνα και τέλος, περνάμε σε όλη τους την επιφάνεια ένα διάφανο ζελ για να σταθεροποιήσουμε το αποτέλεσμα.

Φόρμουλες για την τόνωση της ανάπτυξης των φρυδιών

Πέρα από το μακιγιάζ, μπορούμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία ανάπτυξης των φρυδιών μας εφαρμόζοντας κατάλληλα προϊόντα.

  • Το καστορέλαιο αποτελεί ένα δημοφιλές και αποτελεσματικό μέσο από αρχαιοτάτων χρόνων, καθώς είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα.
  • Το λάδι καρύδας αποτελεί ακόμα μια πολύ καλή πρόταση, μια και είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα. Έχει μάλιστα την ιδιότητα να διεισδύει στον θύλακα της τρίχας, προσφέροντας θεραπευτική και τονωτική δράση.

Θα τα εφαρμόσουμε κάθε βράδυ σε καθαρά φρύδια με ένα πινέλο ή βαμβάκι και θα τα αφήσουμε να δράσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας! Το πρωί μπορούμε να τα αφαιρέσουμε χρησιμοποιώντας ένα απαλό καθαριστικό προσώπου με ή χωρίς νερό.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν αρκετές συνθέσεις που ευνοούν την ανάπτυξη των φρυδιών, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά όπως η πανθενόλη, το υαλουρονικό οξύ, η κερατίνη και τα αντιοξειδωτικά.

Επίσης, μπορούμε να επιλέξουμε και έναν ορό περιποίησης που θα δυναμώσει και την ήδη υπάρχουσα τριχοφυΐα, κάνοντας τα φρύδια μας πιο πυκνά και πιο γεμάτα. Συνήθως περιέχουν πεπτίδια, κερατίνη, βιοτίνη και βιταμίνες του συμπλέγματος Β ώστε να ενισχύσουν την πυκνότητα αλλά και την ανάπτυξή τους.

Ατίθαση τριχοφυΐα!

Καθώς τα φρύδια μας μεγαλώνουν ενδέχεται να φυτρώνουν σε λάθος κατεύθυνση ή να εμφανίζονται ως σκληρές, μαύρες τρίχες. Φυσικά και δεν θέλουμε να αφαιρέσουμε τη νέα τριχοφυΐα, αλλά μπορούμε να εξομαλύνουμε την εικόνα. Τι κάνουμε;

  • Εφαρμόζουμε ένα διάφανο ζελ φρυδιών ή ένα μολύβι με υφή κεριού, ακολουθώντας τη φυσική ανάπτυξη των τριχών και χτενίζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση, ώστε να έχουμε τα ατίθασα φρύδια υπό έλεγχο!
  • Για να καθορίσουμε το σχήμα των φρυδιών μας, να αναδείξουμε την εικόνα τους και να καμουφλάρουμε τα κακώς κείμενα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μαγικό κονσήλερ σε έναν τόνο ανοιχτότερο από τη φυσική απόχρωση της επιδερμίδας μας. Το περνάμε πάνω από τα φρύδια και κάτω από το κόκαλο του φρυδιού για να δώσουμε φως στην περιοχή και να αναδείξουμε το σχήμα των φρυδιών μας!

Microblading ή microshading

Εάν θέλουμε πιο γεμάτα και τέλεια διαμορφωμένα φρύδια, χωρίς να εφαρμόζουμε καθημερινά το ανάλογο μακιγιάζ, το microblading είναι μια επιλογή.

Πρόκειται για μια μορφή καλλυντικού τατουάζ που χρειάζεται δύο με τρεις ώρες και εφαρμόζεται με πολλές λεπτές βελόνες εμφυτεύοντας χρωστική ουσία κάτω από το δέρμα, ώστε να δημιουργηθεί η εικόνα ρεαλιστικών τριχών.

Η διαδικασία επούλωσης μπορεί να διαρκέσει από δέκα έως δεκατέσσερις ημέρες, ενώ θα πρέπει να ακολουθηθούν αυστηρά οι οδηγίες περιποίησης στην περιοχή. Το αποτέλεσμα διαρκεί ένα με δύο χρόνια και η εικόνα ξεθωριάζει σταδιακά.

Όπως σε κάθε αισθητική επέμβαση, υπάρχουν κίνδυνοι όπως πιθανές αλλεργικές αντιδράσεις και μόλυνση, ερυθρότητα και πρήξιμο. Επίσης, υπάρχει πιθανότητα το χρώμα του μελανιού να αποκτήσει πορτοκαλί, μπλε ή ακόμα και ροζ αποχρώσεις λόγω κακής ποιότητας ή εξαιτίας της έκθεσης στον ήλιο.

Είναι απαραίτητο λοιπόν, εάν εφαρμόσουμε αυτή τη διαδικασία να απευθυνθούμε σε πεπειραμένους επαγγελματίες ιατρικής αισθητικής και φυσικά, να φοράμε διαρκώς γυαλιά ηλίου.

Το microshading ή μικροσκίαση γεμίζει το σχήμα των φρυδιών με ένα απαλό αποτέλεσμα, όπως μακιγιάρουμε με σκιά ή μολύβι, προσδίδοντας όγκο και πάχος σε μια φυσική εικόνα.

Εφαρμόζεται με ψηφιακό μηχάνημα δημιουργώντας μικρές κουκίδες κατά επανάληψη. Τα φρύδια θα δείχνουν αρκετά έντονα μετά το ραντεβού, αλλά το χρώμα θα ξεθωριάσει κατά 30% τις επόμενες δεκατέσσερις ημέρες.

Τα αποτελέσματα, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος, την τεχνική και τη μετέπειτα φροντίδα μπορούν να διαρκέσουν από έξι μήνες έως και τρία χρόνια, ενώ με την πάροδο του χρόνου οι χρωστικές ενδέχεται να εξασθενίσουν και θα πρέπει να ανανεωθούν.

Και σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να απευθυνθούμε σε επαγγελματίες ελέγχοντας πως οι βελόνες μίας χρήσης είναι αποστειρωμένες και σφραγισμένες, όπως και όλα τα αναλώσιμα είδη που θα χρησιμοποιηθούν, ενώ ενδέχεται να εμφανιστούν αλλεργικές αντιδράσεις.

Ημιμόνιμη βαφή ή brow lamination (πλαστικοποίηση φρυδιών)

Εάν το microblading ή το microshading δεν είναι κατάλληλο για εμάς, έχουμε την επιλογή του ημιμόνιμου βαψίματος ή της «πλαστικοποίησης» των φρυδιών μας!

Η υπηρεσία μιας ημιμόνιμης βαφής στα φρύδια προσφέρει ένα γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο για να δώσουμε ένταση και ομοιομορφία στα φρύδια μας. Εφαρμόζεται συνήθως στο κομμωτήριο και ο χρόνος εφαρμογής διαρκεί από είκοσι έως σαράντα λεπτά, ενώ τα αποτελέσματα θα κρατήσουν για αρκετές εβδομάδες.

Εναλλακτικά μπορούμε να επιλέξουμε και την ημιμόνιμη υβριδική βαφή που συνδυάζει τη φυσική εμφάνιση με τη διάρκεια του ημιμόνιμου χρώματος.

Το χρώμα των φρυδιών μας μπορεί να είναι πολύ φωτεινό μετά την εφαρμογή, αλλά έπειτα από μία με δύο ημέρες ο τόνος τους θα γίνει πιο φυσικός.

Αν και δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες για την μετέπειτα φροντίδα, προτείνεται να μην βρέξουμε τα φρύδια μας για 24 ώρες από τη βαφή. Αυτό που είναι σημαντικό σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι να κάνουμε ένα τεστ αλλεργίας, ώστε να βεβαιωθούμε πως οι χρωστικές και τα υπόλοιπα στοιχεία δεν θα μας δημιουργήσουν προβλήματα.

Tο brow lamination (πλαστικοποίηση φρυδιών) είναι μια διαδικασία που επικεντρώνεται στη δημιουργία συμμετρίας, γνωστή και ως περμανάντ φρυδιών.

Διαρκεί περισσότερο από το βάψιμο, γύρω στις οκτώ με εννέα εβδομάδες, ενώ  ο χρόνος εφαρμογής στο κομμωτήριο είναι συνήθως γύρω στη μία ώρα. Η τεχνική προσφέρει ομοιόμορφη όψη με μια νέα σύνθεση πρωτεϊνών που βασίζεται στην υγρή κερατίνη και τη σιλικόνη, όπου δημιουργεί μια προστατευτική μεμβράνη γύρω από την τρίχα.

Προτείνεται ιδιαίτερα στα ατίθασα και ακατάστατα φρύδια, προσδίδοντας ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα, αλλά αποτελεί ιδανική επιλογή εάν θέλουμε να διατηρήσουμε τα φρύδια μας διαμορφωμένα χωρίς τη χρήση προϊόντων καθημερινά.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Μεγάλο μουσικό αφιέρωμα στον Νίκο Ξανθόπουλο

xristiana

Δεν θες κόκκινο μανικιούρ τις γιορτές; Κανένα πρόβλημα! Τα “crystal nails” είναι πάντα hot!

xristiana

Η Γιορτή των Τυμπάνων (Tamborrada)

xristiana