ΚεντρικήΟμορφιά

Πόδια: 3 tips για να γίνουν απαλά και σφριγηλά

22/6/2024

Το καλοκαίρι η εντατική φροντίδα των ποδιών είναι κομμάτι του καθημερινού bodycare, καθώς βρίσκονται εκτεθειμένα συνεχώς. Ευτυχώς, δε χρειάζεται να προσπαθήσετε πολύ: τρεις απλές, εύκολες κινήσεις φροντίδας αρκούν για να δείτε την επιδερμίδα σας να γίνεται πιο απαλή και σφριγηλή- δοκιμάστε τες!

Προτιμήστε ενυδατικές σώματος που προστατεύουν τον επιδερμιδικό φραγμό

Οι ενυδατικές κρέμες ενισχύουν με υγρασία την επιδερμίδα και τη διατηρούν νεανική, απαλή και λαμπερή. Για την επιδερμίδα των ποδιών σας προτιμήστε κρέμες σώματος που περιέχουν το συνένζυμο Q10, το οποίο προστατεύει τα κύτταρα της επιδερμίδας από τις ελεύθερες ρίζες.

Επιπλέον, το βούτυρο καριτέ, το έλαιο βρώμης και τα ceramides ενισχύουν τα επίπεδα των κεραμιδίων που υπάρχουν εκ φύσεως στο δέρμα και κατ’ επέκταση ενδυναμώνουν τον επιδερμιδικό φραγμό.

Τέλος, η αλόη αποτελεί ένα θαυματουργό υγραντικό συστατικό, που τροφοδοτεί την επιδερμίδα με βιταμίνες, μέταλλα κι ένζυμα χαρίζοντας ένα απίστευτο plumping εφέ.

Χρησιμοποιήστε τονωτικές κρέμες σώματος για σύσφιξη

Αν θέλετε να ενισχύσετε τη σφριγηλότητα των ποδιών σας, επιλέξτε τις εξειδικευμένες firming συνθέσεις με ενεργά συστατικά που βοηθούν στη σύσφιξη της επιδερμίδας. Η καφεΐνη είναι ένα δημοφιλές συστατικό στις τονωτικές κρέμες, καθώς τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και κάνει την επιδερμίδα πιο ελαστική. Η ρετινόλη ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα, γεγονός που μπορεί να βελτιώσει την όψη του με την πάροδο του χρόνου.

Τα AHAs, όπως το γλυκολικό οξύ, απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και υποστηρίζουν την παραγωγή κολλαγόνου του σώματος.

Καλό είναι να ζητήσετε τη συμβουλή του δερματολόγου σας, για να σας κατευθύνει σχετικά με τα συστατικά που είναι κατάλληλα για τον τύπο και τις ανάγκες του δέρματός σας.

Κάντε upgrade στη διαδικασία ξυρίσματος

Πολλές φορές αντιμετωπίζετε το ξύρισμα ως μια απλή και γρήγορη διαδικασία, ωστόσο τελικά χρειάζεται προσοχή, για να σας χαρίσει το δέρμα των ονείρων σας. Ξυριστείτε στο τέλος του ντους σας όταν η επιδερμίδα σας είναι ακόμη υγρή.

Αρχικά, κάντε ήπια απολέπιση με ένα ήπιο scrub ή μια λούφα, για να ανοίξουν οι πόροι. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό ξυραφάκι και φροντίστε να το αλλάζετε κάθε εβδομάδα -πετάξτε το όταν παρατηρήσετε ότι οι λεπίδες έχουν σκουριάσει ή σας προκαλεί ερεθισμό ή κνησμό. Μόλις ολοκληρώσετε με τη διαδικασία ξυρίσματος, απλώστε την ενυδατική σώματος σε νωπό δέρμα.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Εθελοντική Αιμοδοσία στα Ανώγεια

xristiana

Χένρι Γκούνθερ

xristiana

Τριήμερη Ανθοκομική Έκθεση Στο Επαρχείο

xristiana