ΚεντρικήΟμορφιά

Πως θα σβήσεις τις ρυτίδες στο κάτω μέρος του προσώπου σου;

26/6/2024

Οι περισσότερες από εμάς εστιάζουμε περισσότερο στις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές που δημιουργούνται στο μέτωπο ή γύρω από τα μάτια.

Δε δίνουμε τόση σημασία στις ρυτίδες του κάτω μέρους του προσώπου παρά μόνο όταν αρχίσουν να γίνονται εμφανείς και για να τις προλάβουμε χρειάζεται να είμαστε επιμελείς στην περιποίηση και αυτής της περιοχής.

Διατροφή
Είναι σημαντικό να λαμβάνει ο οργανισμός μια θρεπτική διατροφή έτσι ώστε το σώμα να μπορεί να μετατρέψει τα θρεπτικά συστατικά για να αποκαταστήσει τις βλάβες του δέρματος. Ένα διαιτολόγιο πλούσιο σε φρούτα και λαχανικά βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών.

Αντιοξειδωτικά
Η skincare ρουτίνα πρέπει να περιλαμβάνει βιταμίνη C, ρετινόλη και υαλουρονικό οξύ. Η βιταμίνη C κάθε πρωί και η ρετινόλη κάθε βράδυ μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της εμφάνισης ρυτίδων αλλά και να βελτιώσει την όψη του προσώπου ενώ το υαλουρονικό οξύ είναι εξαιρετικό για την ενυδάτωση του δέρματος.

Αντηλιακό
Δεν υπάρχει ειδικός που να μη συμφωνεί στο ότι το αντηλιακό είναι το No1 προϊόν περιποίησης που βοηθά στην αντιμετώπιση της πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας. Είναι αρκετά σημαντικό, ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιούμε ρετινοειδή να εφαρμόζουμε καθημερινά ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF 30+.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Στο πλευρό των πυρόπληκτων ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου – Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης

xristiana

Με μια εορταστική συναυλία καλωσορίζει το νέο έτος ο Δήμος Μεσολογγίου

xristiana

15η Ημερίδα Ελληνικής Εταιρείας Παιδοφθαλμολογίας & Στραβισμού

xristiana