ΚεντρικήΟμορφιά

Πεντικιούρ: 6+1 tips για τέλεια πόδια… έτοιμα για παραλία!

16/6/2024

Το καλοκαίρι είναι κι επίσημα εδώ και τα ανοιχτά παπούτσια κάθε είδους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της γκαρναρόμπας μας. Αν η συστηματική περιποίηση των ποδιών σας δεν ήταν στη λίστα με τις beauty προτεραιότητές σας το χειμώνα, το πιθανότερο είναι να μην βρίσκονται στην καλύτερή τους κατάσταση αυτή τη στιγμή. Πώς μπορείτε να σώσετε την κατάσταση; Διαβάστε τα καλύτερα tips αμέσως πιο κάτω.

#1

Κάντε ένα διάλειμμα απ’ το πεντικιούρ

Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι σημαντικό να κάνετε ένα διάλειμμα από το βερνίκι νυχιών στα νύχια των ποδιών σας, γιατί το πιθανότερο είναι να δημιουργηθούν κηλίδες και κιτρινίλες. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να τα αφήσετε φυσικά 1-2 εβδομάδες μέχρι να τα ξαναβάψετε αλλά αν αυτό σάς ακούγεται αδιανόητο, δοκιμάστε το εξής κόλπο των experts: αφού αφαιρέσετε το προηγούμενο βερνίκι, βυθίστε τα πόδια σας σε μια μικρή λεκάνη με ζεστό αλατόνερο για μερικά λεπτά. Έπειτα, στεγνώστε τα καλά με μια καθαρή πετσέτα και συνεχίστε με το βερνίκι σας.

#2

Μην παραλείπετε το base coat

Όσο και αν μπαίνετε σε πειρασμό να παραλείψετε τη βάση, ειδικά όταν βιάζεστε, οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην υποκύψετε. Η βάση είναι απαραίτητη για να προστατέψει την επιφάνεια των νυχιών από το κιτρίνισμα που ενδεχομένως να προκαλέσουν κάποιες χρωστικές ενώ συγχρόνως δημιουργεί μια ομοιόμορφη βάση για το χρώμα που ακολουθεί.

#3

Εφαρμόστε ένα έλαιο

Σίγουρα γνωρίζετε πόσο ευεργετικό είναι ένα λαδάκι για την επιδερμίδα γύρω από τα νύχια των χεριών και τις παρωνυχίδες. Το ίδιο ευεργετικό είναι και για τα νύχια των ποδιών – μπορείτε να επιλέξετε ένα φυτικό έλαιο ή ένα εξειδικευμένο περιποιητικό λάδι. Αφού μουλιάσετε τα πόδια σας σε μια λεκάνη με νερό, στεγνώστε τα καλά και απλώστε το λαδάκι στην επιφάνεια των νυχιών σας και στην επιδερμίδα γύρω τους κάνοντας απαλό μασάζ. Αν χρησιμοποιείτε κάποιο φυτικό έλαιο, μπορείτε να το αναμείξετε με μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου που έχει και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

#4

Ναι στη ράσπα – αρκεί να μην είναι μεταλλική

Αν έχετε μεταλλική ράσπα στο μπάνιο σας καλό είναι να αποφύγετε τη χρήση της καθώς, όπως εξηγούν οι experts, είναι εύκολο να παρασυρθείτε στο τρίψιμο και να τραυματιστεί η επιδερμίδα των ποδιών.  Προτιμήστε μια ράσπα από πιο “φιλικό” στην επιδερμίδα υλικό και τρίψτε τις φτέρνες σας όσο είναι στεγνές – ξεκινήστε με τρεις επαναλήψεις, τσεκάρετε το αποτέλεσμα και αν αισθάνεστε πως χρειάζεται λίγο ακόμα, επαναλάβετε τη διαδικασία. Μην ξεχνάτε να εφαρμόσετε μια πλούσια κρέμα ποδιών στο τέλος, που θα προσφέρει ενυδάτωση και θρέψη, και θα κρατήσει απαλές τις φτέρνες σας.

#5

Τριμάρετε τα νύχια των ποδιών σας

Είτε χρησιμοποιείτε ψαλιδάκι νυχιών είτε νυχοκόπτη, και τα δύο είναι καλά αρκεί να είναι καθαρά. Επίσης, δε χρειάζεται να κόψετε τα νύχια των ποδιών σας μετά από το μπάνιο ή το ντους -προσπαθήστε να τα κόψετε όταν είναι στεγνά. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε πάντα μια μικρή λευκή άκρη στο νύχι, αντί να το κόβετε σύρριζα, ενώ πρέπει να δίνετε προσοχή και στο σχήμα. Δείτε το δέρμα που υπάρχει ακριβώς πάνω από την άκρη του νυχιού -είναι καμπυλωτό ή ίσιο;- και χρησιμοποιήστε το ως οδηγό για το σχήμα που θα κάνετε -βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αιχμηρές γωνίες λιμάροντάς τες προσεκτικά.

#6

Φορέστε κάλτσες… απολέπισης

Οι κάλτσες χημικής απολέπισης- aka exfoliating foot masks- ήταν παντού στο TikTok μόλις πριν από λίγα χρόνια για το… ανατριχιαστικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα απομάκρυνσης των νεκρών κυττάρων από τα πόδια. Τηρήστε τις οδηγίες χρήσης και απλώς μην μπείτε στον πειρασμό να τραβήξετε αυτό το “φιλμ” από νεκρά κύτταρα που σχηματίζεται πριν να έχει περάσει ο συνιστώμενος χρόνος δράσης του προϊόντος, διότι θα πονέσετε.

Όσον αφορά το τελευταίο viral hack στο TikTok που θέλει τη χρήση ενός toner με γλυκολικό οξύ στα ξηρά, σκασμένα πόδια, οι ειδικοί αναφέρουν ότι πράγματι τα οξέα ήπιας απολέπισης μπορούν να βοηθήσουν αλλά δεν είναι η λύση που θα πρότειναν για την συγκεκριμένη περιοχή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια κρέμα ποδιών με γαλακτικό οξύ αλλά σιγουρευτείτε πως περιέχουν και ένα ενυδατικό συστατικό, όπως η ουρία, το οποίο θα αποκαταστήσει την απαλότητα της επιδερμίδας μετά την απαλή απολέπιση.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

5η Επίδειξη Μόδας AMEA Στο Παλαιό Φάληρο

xristiana

Το Α’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας Συμμετέχει Στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Για Την Υγεία Και Την Ασφάλεια Στην Εργασία

xristiana

Το σούπερ τρόφιμο που βοηθά στην απώλεια βάρους, ρίχνει τη χοληστερίνη και καθυστερεί τη γήρανση

xristiana