ΚεντρικήΟμορφιά

Πείτε μας πού θα πάτε διακοπές, να σας πούμε τι παπούτσια θα χρειαστείτε

9/6/2024

Αν και το ζητούμενο είναι να είσαι όσο το δυνατόν περισσότερο ξυπόλητη στην άμμο.

Κείμενο: Έλενα Φάκου

Μάλλον ήδη έχετε αποφασίσει πού θα πάτε διακοπές φέτος και ίσως βρίσκεστε στη φάση που σκέφτεστε τί να πάρετε μαζί σας. Έτσι εμείς είπαμε να ασχοληθούμε με τα παπούτσια που θα χρειαστείτε στον ταξιδιωτικό σας προορισμό, καθώς είναι αυτό που μας προβληματίζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο θα βάλουμε στη βαλίτσα μας.

Αφ’ενός τα παπούτσια πιάνουν περισσότερο χώρο από τα ρούχα τα οποία μπορούμε να διπλώσουμε έξυπνα και αφ’ετέρου όλες λαχταράμε να φορέσουμε ένα συγκεκριμένο ζευγάρι παπούτσια στις διακοπές, αλλά αυτό πιθανόν και να μην είναι εύκολο, καθώς μπορεί να μη μας βοηθούν οι συνθήκες-άρα τί κάνουμε; Το ρισκάρουμε ή το αφήνουμε πίσω; Θα λέγαμε να αποφασίσετε με τη λογική. Το αφήνουμε.

Υπάρχουν τρία είδη διακοπών: Στη θάλασσα, στο βουνό ή στο εξωτερικό και κάθε προορισμός προστάζει διαφορετικά παπούτσια στα πόδια μας που θα περπατήσουν σε διαφορετικούς δρόμους.

Αν πάτε στη θάλασσα

Ας είμαστε ειλικρινείς: Οι καλύτερες διακοπές είναι αυτές που περπατήσαμε όσο το δυνατόν περισσότερο ξυπόλητες στην άμμο και χορέψαμε με τις σαγιονάρες στο beach bar. Ωστόσο για να είστε εντελώς ασφαλείς, πάρτε ένα ζευγάρι σανδάλια ή παντόφλες για την παραλία, ένα ζευγάρι sneakers για το ταξίδι και ένα ζευγάρι βραδινά πέδιλα ή σανδάλια με χαμηλό κατά προτίμηση τακούνι τύπου kitten. Αν πάλι αγαπάτε τα ψηλά παπούτσια, τότε τουλάχιστον προτιμήστε πλατφόρμες. Με αυτά τα τρία είστε καλυμμένες, οτιδήποτε από κει και πέρα, είναι καθαρά πολυτέλεια και έξτρα χώρος στη βαλίτσα.

Αν πάτε στο βουνό

Δεν πάνε όλοι στη θάλασσα, υπάρχουν και κάποιοι που αγαπούν τα βουνά το καλοκαίρι ή ο τόπος καταγωγής τους είναι σε υψόμετρο, άρα τα παπούτσια που θα χρειαστείτε σε μια τέτοια περίπτωση είναι κλειστά. Δεν είναι χειμώνας να κάνει κρύο, αλλά έχετε ανάγκη οπωσδήποτε λιγότερα ανοιχτά και εξώφτερνα παπούτσια από κάποιες που θα πάνε στο νησί. Ένα ζευγάρι sneakers οπωσδήποτε, ένα ζευγάρι εσπαντρίγες ή loafers και ένα ζευγάρι ίσια πέδιλα για το πρωί είναι ακριβώς ότι χρειάζεστε.

Αν πάτε στο εξωτερικό

Αν είστε από αυτούς που αγαπούν να περιπλανούνται και να γνωρίζουν ξένες χώρες εξερευνώντας τις πόλεις με τα πόδια τότε οι λέξεις που πρέπει να αναβοσβήνουν στο μυαλό σας είναι άνετα αθλητικά. Επειδή κι εδώ ο χώρος στη βαλίτσα σας ίσως είναι πολύτιμος, επενδύστε οπωσδήποτε σε άνετα αθλητικά παπούτσια ειδικά για περπάτημα και ανάλογα με τη χώρα που θα επισκεφθείτε επιλέξτε ένα ακόμη ζευγάρι παπούτσια: Μπαλαρίνες ή μοκασίνια που είναι εξίσου άνετα είναι ιδανικές επιλογές καθώς μπορούν να φορεθούν και τα δύο από το πρωί ως το βράδυ και να συνδυαστούν με τα πάντα.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

COP28: Αριθμός ρεκόρ των λόμπι των ορυκτών καυσίμων στη διάσκεψη

xristiana

Ρολάκια σφολιάτας με κιμά λουκάνικου

xristiana

Αντικαταθλιπτικά χάπια ή μήπως… τρέξιμο;

xristiana