ΚεντρικήΚοινωνικά

“Πάμε μαζί” στην πλατεία Αγ. Νικολάου Νίκαιας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

19/6/2024

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά διοργανώνουν μια σειρά δράσεων την Τετάρτη 26 Ιουνίου από τις 7 το απόγευμα στην πλατεία Αγ. Νικολάου (στάση Μετρό Νίκαια).

Με γενικό σύνθημα “πάμε μαζί”, σ’ αυτή η γιορτή υψώνουμε τη δική μας φωνή και να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στις εξαρτήσεις και ένα μεγάλο ΝΑΙ στη ΖΩΗ. Βιωματικά καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά, συναυλία, έκθεση ζωγραφικής και ενημερωτικές δράσεις από το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά θα φιλοξενήσει η πλατεία Αγ. Νικολάου.

Ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, Κωνσταντίνος Μαραγκάκης, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών είναι μια ευκαιρία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για να δράσουμε προληπτικά και αποτελεσματικά. Σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά γιορτάζουμε αυτή τη μέρα με μια σειρά εκδηλώσεων στην πλατεία Αγ. Νικολάου.

Η επιλογή της συγκεκριμένης πλατείας δεν είναι τυχαία, καθώς θέλουμε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας και αλλαγής σε μια περιοχή που έχει γνωρίσει την παραβατικότητα.

Στο μέτρο των δυνατοτήτων μας είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε συνεργασίες που συμβάλλουν στην πρόληψη και μας δίνουν τη δυνατότητα να δράσουμε συλλογικά. Πάμε μαζί να ξυπνήσουμε συνειδήσεις και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στη μάχη κατά της εξάρτησης, μια μάχη που δεν είναι ατομική αλλά συλλογική και χρειάζεται τη συμμετοχή όλων μας».

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Βιωματικό Εργαστήρι Ζωγραφικής για παιδιά
  • Έκθεση Ζωγραφικής με τίτλο “Υπερασπιστές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων” από μέλη του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ
  • Συναυλία αφιέρωμα στον Καββαδία από το μουσικό συγκρότημα “Χορδές” του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ
  • Ενημερωτική δράση από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά
  • Ενημερωτική δράση από το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ.

Πηγή: https://www.xtypos.gr.

Related posts

Ζώδια σήμερα (11/12): Προγραμματίστε τις ενέργειές σας από το μεσημέρι και μετά – Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 15/8

xristiana

Χανιά: Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Σεξουαλικής Υγείας

xristiana