ΚεντρικήΟμορφιά

Νύχια: Οι τάσεις των ’90s που βλέπουμε μέχρι και σήμερα

15/6/2024

Δεν είναι μυστικό ότι beauty trends από τη δεκαετία του ’90 αναβιώνουν τις τελευταίες σεζόν. Από την επιστροφή της «παγωμένης» μπλε σκιάς ματιών και των λεπτών φρυδιών μέχρι την αναζωπύρωση των χτενισμάτων με έντονο όγκο και του overlining στα χείλη, βρισκόμαστε σε μια εποχή νοσταλγίας των vibes εκείνης της εποχής.

Στο μανικιούρ, βλέπουμε να σκαρφαλώνουν στα trends τα chrome νύχια και το french mani που φορέθηκαν στα 90s από διάσημες όπως η Pamela Anderson, η Naomi Campbell και η πριγκίπισσα Diana. Φτάνοντας στο σήμερα, it girls όπως η Megan Thee Stallion, η Hailey Bieber, η Cardi B, η Keke Palmer και η Kylie Jenner ενέδωσαν στις υπέροχες και διαχρονικές mani τάσεις των ’90s. Έτσι, για να σας εμπνεύσουμε για το επόμενο ραντεβού για μανικιούρ, συγκεντρώσαμε τα πιο hot nail trends εκείνης της εποχής, που συνεχίζουν να αγαπιούνται μέχρι και σήμερα από πολλές γυναίκες.

Κλασικό κόκκινο

Όταν πρόκειται για διαχρονικά χρώματα νυχιών, το κόκκινο βρίσκεται ψηλά στη λίστα. Από το ζωηρό κόκκινο με πορτοκαλί υποτόνο μέχρι το βουργουνδί, το κόκκινο βερνίκι νυχιών θεωρείται ένα από τα πιο ευέλικτα χρώματα χάρη στην τεράστια γκάμα των αποχρώσεών του. Η πριγκίπισσα Diana ήταν η «αρχηγός» της ομάδας των γυναικών, που λάτρευαν τα κόκκινα, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν ενάντια στο πρωτόκολλο της βασιλικής ενδυμασίας. Επίσης, η Carolyn Bassette-Kennedy αγαπούσε το κόκκινο μανικιούρ, καθώς ο φακός την είχε απαθανατίσει πολλές φορές στη Νέα Υόρκη να επιλέγει το κόκκινο βερνίκι νυχιών στις εμφανίσεις της.

Blueberry milk

Baby blue, powder blue ή blueberry milk είναι μόλις μερικές από τις ονομασίες αυτής της τάσης στα νύχια. Πίσω στο ’90, η Mary J. Blige, η Madonna, η Alicia Silverstone και η Lindsey Lohan (στο The Parent Trap του 1998) «αγκάλιασαν» αυτήν την απόχρωση πρώτες. Πιο πρόσφατα, η Dua Lipa, η Hailey Bieber, η Zendaya και η Sofia Richie είπαν ένα τεράστιο «ναι» σε αυτό το χρώμα φέρνοντάς το και πάλι στο προσκήνιο.

Διαφορετικά χρώματα

Η δεκαετία του ’90 ήταν η «χρυσή εποχή» των supermodels. Αυτή η δεκαετία είδε την άνοδο των “Big Six”, στις οποίες συγκαταλεγόταν η Naomi Campbell και η Claudia Schiffer. Από το Λονδίνο μέχρι το Μιλάνο, τα δύο top models φόρεσαν διαφορετικές αποχρώσεις σε κάθε νύχι και απογείωσαν την τάση. Πλέον, βλέπουμε το nail trend σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το επιλέγουμε όταν θέλουμε ένα πιο παιχνιδιάρικο μανικιούρ.

Μεταλλικό μανικιούρ

Άκρως φουτουριστικά και κομψά, τα βερνίκια νυχιών σε ασήμι, χρυσούς και χάλκινους τόνους αγαπήθηκαν από καλλιτέχνες, όπως η Britney Spears και η Madonna. Πλέον, το «διαστημικό» αυτό στιλ έχει αναβαθμιστεί με εντυπωσιακά στοιχεία, όπως τα 3D νύχια ή τα nail piercings.

Γαλακτερές αποχρώσεις

Ενώ η Jennifer Aniston είναι κυρίως γνωστή για τα απίστευτα χτενίσματα και τα ρούχα της ως Rachel Green στη σειρά «Φιλαράκια», δεν μπορούμε να μην σταθούμε και στα εξίσου iconic  «γαλακτερά» mani της. Οι λευκοί και κρεμ τόνοι με γαλακτερό φινίρισμα ήταν στη μόδα τη δεκαετία του ’90 και δικαίως, αφού το ευκολοφόρετο αυτό nail look λειτουργεί για κάθε περίσταση, από το ραντεβού και το γραφείο μέχρι το brunch και τις πιο επίσημες περιστάσεις. Ερχόμενοι στο σήμερα, το απλό γαλακτερό μανικιούρ έχει αποτυπωθεί με τις τάσεις των “milky bath” nails και των coffee manis.

Lip gloss nails

Η λογική του “your nails but better” δεν είναι κάτι καινούριο. Τα «γυμνά» βερνίκια νυχιών με ένα διακριτικά λαμπερό φινίρισμα έγιναν ιδιαίτερα γνωστά πολύ πριν από τη δεκαετία του ’90. Αυτή η τάση (συχνά αναφέρεται ως “lip gloss” νύχια) είναι απολύτως διαχρονική, κομψή κι εκλεπτυσμένη, όπως αποδεικνύει η Brandy Norwood. Επιπλέον, φαίνεται εκπληκτική σε κάθε σχήμα και μήκος νυχιού. Ωστόσο, αν ψάχνετε για ένα πιο pop χρώμα, δοκιμάστε το μικρό αδερφάκι των “lip gloss nails”, που είναι τα jelly nails.

Chrome

Πολύ πριν η Hailey Bieber επινοήσει το “glazed donut” μανικιούρ, οι διασημότητες των ’90s είχαν μια αγάπη για τη λάμψη. Οι σκιές ματιών και τα κραγιόν είχαν όλα ένα «παγωμένο» chrome φινίρισμα και αυτή η προτίμηση επεκτάθηκε και στα νύχια -σκεφτείτε τα μανικιούρ της Jennifer Lopez εκείνη την εποχή. Η σύγχρονη εκδοχή των chrome nails τείνει να είναι πιο διάφανη, επιτρέποντας στο φυσικό νύχι να φαίνεται διακριτικά από κάτω.

Καφέ

Το καφέ χρώμα στα νύχια μεσουρανούσε στα ’90s. Η απόχρωση έχασε τη δημοτικότητά της τόσο γρήγορα όσο την απέκτησε, με το μαύρο να παίρνει τη θέση του καφέ στη δεκαετία του ’00. Ωστόσο, το καφέ επέστρεψε στον τόπο του «εγκλήματος» και αυτήν τη φορά, έχετε επιλογές. Μπορείτε να κάνετε ένα κλασικό μανικιούρ αλά Naomi Campbell βάφοντας όλα τα νύχια στην ίδια καφέ απόχρωση ή να δοκιμάσετε τη “box of chocolate” τάση που θέλει διαφορετικές αποχρώσεις του καφέ σε κάθε νύχι, για να υπάρχει ποικιλία -όπως και σε ένα κουτί με σοκολατάκια από διάφορα είδη σοκολάτας.

Abstract

Όταν σκεφτόμαστε την abstract τέχνη των νυχιών, έρχονται στο μυαλό μας τα εμβληματικά μανικιούρ της δεκαετίας του ’80 και του ’90 των Flo Jo και La Toya Jackson. Στη συνέχεια, στη δεκαετία του ’90, οι θρύλοι της hip-hop, όπως η Missy Elliott και η Lil’ Kim εφάρμοσαν την πολυσυζητημένη τάση στα μανικιούρ τους, που συνεχίζει να είναι στο επίκεντρο μέχρι σήμερα. Σκεφτείτε σχέδια και χρώματα σε κάθε απόχρωση που υπάρχει, δημιουργώντας ένα πιο ψυχεδελικό αποτέλεσμα.

Τετράγωνο γαλλικό

Που θα ήταν σήμερα τα γαλλικά μανικιούρ χωρίς την αγάπη που έλαβαν από διασημότητες, όπως η Victoria Beckham, η Pamela Anderson, η Jessica Simpson και η J.Lo τη δεκαετία του ’90; Η πιο σύγχρονη εκδοχή του γαλλικού μανικιούρ συνδυάζει τον μινιμαλισμό με την αναβίωση του στιλ των ’90s και ’00s. Μάλιστα, συνδυάζοντάς το με το τετράγωνο σχήμα και την υπερβολικά παχιά λευκή γραμμή, η τάση του γαλλικού mani απογειώθηκε. Η Zendaya και η Selena Gomez είναι ανάμεσα στις σταρ που υιοθετούν αυτήν τη νέα και σούπερ cool εκδοχή εμπνέοντας πολλές γυναίκες εκεί έξω να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πανσέληνος Ιουνίου: Πότε θα γίνει ορατό το “Φεγγάρι της Φράουλας”

xristiana

Γιατί η υπέρταση συμβάλλει στην εμφάνιση άνοιας

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana