ΚεντρικήΟμορφιά

Ντεμακιγιάζ ματιών & χειλιών: Δες όλα τα βήματα για να το κάνεις σωστά & χωρίς ερεθισμούς!

12/6/2024

Το ντεμακιγιάζ ματιών και χειλιών είναι ένα σημαντικό βήμα στη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου που συχνά αμελείται από τις περισσότερες από εμάς.

Ωστόσο για να γίνει σωστά απαιτούνται ορισμένα βήματα που θα αφαιρέσουν αποτελεσματικά τα υπολείμματα του μακιγιάζ από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών και των χειλιών σου χωρίς όμως να δημιουργήσουν ερεθισμούς ή κοκκινίλες στην επιδερμίδα σου.

Ντεμακιγιάζ ματιών & χειλιών: Δες όλα τα βήματα για να το κάνεις σωστά χωρίς ίχνος ερεθισμού!

  • Επέλεξε το κατάλληλο προϊόν ντεμακιγιάζ. Για να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς προτίμησε ένα απαλό προϊόν ντεμακιγιάζ ειδικά σχεδιασμένο για την περιοχή των ματιών και των χειλιών. Τα διφασικά καθαριστικά με βάση το λάδι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην αφαίρεση αδιάβροχου μακιγιάζ. Eπίσης, το micellar water είναι μια καλή επιλογή για το ντεμακιγιάζ των συγκεκριμένων περιοχών του προσώπου.
  • Προετοίμασε σωστά τις επίμαχες περιοχές. Εμπότισε ένα δίσκο ντεμακιγιάζ με το διφασικό προϊόν ή το micellar water και προσπάθησε να αποφύγεις το υπερβολικό τρίψιμο για να προστατέψεις το δέρμα σου από τυχόν ερεθισμούς.
  • Ξεκίνα το ντεμακιγιάζ από τα μάτια. Τοποθέτησε τον εμποτισμένο δίσκο ντεμακιγιάζ πάνω στο κλειστό σου βλέφαρό και κράτησέ τον εκεί για λίγα δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια και με απαλές κινήσεις αφαίρεσε το μακιγιάζ από το εσωτερικό προς το εξωτερικό μέρος του ματιού και επανέλαβε μέχρι να απομακρυνθούν όλα τα υπολείμματα μακιγιάζ από τα βλέφαρα.
  • Προχώρησε στο ντεμακιγιάζ χειλιών. Για τα χείλη, χρησιμοποίησε έναν νέο δίσκο μακιγιάζ, τον οποίο θα εφαρμόσεις πάνω στα χείλη αφήνοντάς τον να δράσει για λίγα δευτερόλεπτα. Μετά αφαίρεσε με απαλές κινήσεις το κραγιόν ή το λιπ γκλος σου.
  • Βάλε την πινελιά. Αφού αφαιρέσεις όλο το μακιγιάζ, ξέπλυνε το πρόσωπό σου με χλιαρό νερό και εφάρμοσε την αγαπημένη σου ενυδατική κρέμα. Αυτό βοηθάει στην ανακούφιση του δέρματος, ενώ παράλληλα διατηρεί την υγρασία του.

Bonus tip

Χρησιμοποίησε προϊόντα χωρίς άρωμα και αλκοόλ, που ενδέχεται να αφυδατώσουν και να ερεθίσουν το δέρμα σου και απέφυγε το τρίψιμο και τις απότομες κινήσεις που μπορούν να προκαλέσουν μικροτραυματισμούς. Σε κάθε περίπτωση βεβαιώσου ότι τα χέρια σου είναι καθαρά πριν ξεκινήσεις το ντεμακιγιάζ για να αποτρέψεις την μεταφορά βακτηρίων. Με αυτά τα βήματα θα διατηρήσεις το δέρμα γύρω από τα μάτια και τα χείλη σου καθαρό, υγιές και χωρίς ερεθισμούς.

Πηγή: https://www.youweekly.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Κακοκαιρία EVA: 13 κλήσεις για κοπές δέντρων στην Αττική

xristiana

Βασίλης Ρώτας

xristiana

Καρκίνος: Τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο (έρευνα)

xristiana