ΚεντρικήΠεριβάλλον

Μία πολυδράση της Κοινότητας Πάρκου Κόδρα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2024

2/6/2024

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2024, ο Δήμος Καλαμαριάς και η Περιβαλλοντική Οργάνωση Μαμαγαία σας προσκαλούν στη 2η δράση του έργου “Κοινοτικές δράσεις για το πρώην Στρατόπεδο Κόδρα” με τίτλο “Μια πολυ-δράση της Κοινότητας του Πάρκου Κόδρα: Στέλνουμε το μήνυμα μας για το περιβάλλον!”.

Η δράση πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 05/06/2024 και ώρα 18:00 – 21:00 σε σημείο του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα στο οποίο θα σας οδηγήσουν οι σημάνσεις που θα ξεκινούν από τον Ι.Ν. Αγίων Αλεξάνδρου και Μοδέστου.

Το πρόγραμμα της δράσης θα περιλαμβάνει τοποθετήσεις για το περιβάλλον από ομάδες της πόλης, πικ-νικ μηδενικών απορριμμάτων, καθαρισμό της περιοχής, δράσεις δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και πολλά άλλα.

Στο πλαίσιο της φετινής Ημέρας Περιβάλλοντος, ο Δήμος Καλαμαριάς και η Μαμαγαία υποστηρίζουν την πρόσκληση του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας και στέλνουν το δικό τους μήνυμα για τον κίνδυνο της κλιματικής αλλαγής και της σταδιακής υποβάθμισης του περιβάλλοντος δηλώνοντας: “Προσκαλούμε τα μέλη της Κοινότητας Πάρκου Κόδρα να συμμετέχετε με το μήνυμά σας για το περιβάλλον σε ένα πλακατ, χαρτόνι ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο! Στόχος είναι να στείλουμε ένα συλλογικό μήνυμα SOS για το περιβάλλον και να αποδείξουμε ότι μπορούμε να γιορτάσουμε την Κοινότητα του Πάρκου Κόδρα με σεβασμό προς αυτό.

Επίσης, προσκαλούμε τα μέλη της Κοινότητας να αυτο-οργανώσουμε το πικ νικ μηδενικών απορριμμάτων και να μοιραστούμε φαγητό, γλυκό, νέρο, ποτό κτλ. που θα φέρουμε από τα σπίτια μας, μαζί με πιάτα, ποτήρια και πιρούνια για να αποφευχθεί η παραγωγή απορριμμάτων από τη δράση. Τέλος, να μη ξεχάσετε κάποιες ‘κουβέρτες΄ πικ νικ για να χωρέσουμε όλες και όλοι!”.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

17.45-18.15:
Προσέλευση κοινού, Καλωσόρισμα

18.15-18.30:
Χαιρετισμοί, Παρουσίαση Δράσης & Προγράμματος

18.30-19.30:

‘Στέλνουμε το μήνυμά μας για το περιβάλλον’: Τοποθετήσεις για την Ημέρα Περιβάλλοντος

Συμμετέχουν: Σύλλογοι & πολίτες Δήμου Καλαμαριάς, Μamagea, Greenpeace, Περιβαλλοντική Ομάδα ΠΑΜΑΚ, Μελισσοκομικός Σύλλογος Ν. Θεσσαλονίκης.

Περιβάλλον & Λογοτεχνία

Φωτογράφηση των μηνυμάτων για το περιβάλλον

Παράλληλα:

Καθαρισμός χώρου από την ομάδα ‘The Cleaningans’ & εθελοντές της κοινότητας

Δράση: στέλνουμε τα μηνύματά μας για το Περιβάλλον & το Κόδρα!

Χώρος έκφρασης παιδιών!

19.30-20.45:

Πικ-Νικ μηδενικών απορριμμάτων

Μουσική, τραγούδι, χορός

20.45-21.00

Αποχαιρετισμός & Καθαρισμός του χώρου.

Πηγή: https://thesstoday.gr

Related posts

Αλεξανδρούπολη: Έκαναν μπάνιο στη θάλασσα «παρέα» με δελφίνια

xristiana

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Γνωριμία Με Τη Ναυαγοσωστική» Στον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana