ΚεντρικήΚοινωνικά

Λένα Αλκαίου & Μανώλης Καραντίνης γιορτάζουν τη νέα τους συνάντηση στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας

5/6/2024

Οι δύο παιδικοί φίλοι, η Λένα Αλκαίου και ο Μανώλης Καραντίνης σμίγουν ξανά σε μια ξεχωριστή συναυλία «Στο μετά… μαζί» στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου και Προύσσης) τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 9 το βράδυ, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Η Λένα Αλκαίου μαγεύει ξανά το κοινό με τη γνήσια λαϊκή και στιβαρή φωνή της, με την ιδιαίτερη χροιά, αλλά και την αισθαντικότητά της και ο Μανώλης Καραντίνης, αυθεντικός συνεχιστής των μεγάλων λαϊκών συνθετών μας και κορυφαίος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, αναδεικνύει το ταλέντο του και στο τραγούδι.

Τα τραγούδια «Ίχνος», «Σα Θεό» και «Καινούργια σελίδα», που σημάδεψαν την πορεία της Λένας Αλκαίου και έγιναν επιτυχίες, αλλά και τα τραγούδια του δίσκου της «Το Μετά», σε στίχους Γιώργου Κρητικού και μουσική του Μανώλη Καραντίνη και του Γιάννης Νικολάου, συνυπάρχουν αρμονικά στη συναυλία- γιορτή μαζί με τα τραγούδια των Γιώργου Ζαμπέτα, Γιώργου Κατσαρού, Γιώργου Μανισαλή, Σταύρου Ξαρχάκου, Άκη Πάνου, Μίμη Πλέσσα κ.ά.

Την ενορχήστρωση όλων των τραγουδιών της συναυλίας έχει αναλάβει ο Μανώλης Καραντίνης. Εκτός από βιρτουόζος του μπουζουκιού, είναι και αριστοτέχνης της κιθάρας, του μαντολίνου, του τζουρά, του μπαγλαμά και του λαούτου και έχει συνεργαστεί σχεδόν με όλους τους λαϊκούς συνθέτες: Τον Πλέσσα, τον Σπανό, τον Ξαρχάκο, τον Καλδάρα, τον Ανδρέου, τον Γαλιάτσο, τον Σούκα κ.ά.

Μαζί τους και 4 σολίστες μουσικοί: Σπύρος Παγιάτης πιάνο -Νίκος Σκομόπουλος τύμπανα Λευτέρης Γρίβας -ακορντεόν Νίκος Γκιόλιας – κιθάρα , μας προσκαλούν σε μια λαϊκή ψυχαγωγική γιορτή.

Πηγή: https://www.xtypos.gr

Related posts

COVID-19: Οι μισοί που νοσηλεύθηκαν έχουν τουλάχιστον ένα σύμπτωμα μετά από δύο χρόνια

xristiana

Ιδρώτας, το «ελιξήριο της νιότης»! Μπορεί να βελτιώσει πραγματικά την υγεία του δέρματός σας;

xristiana

Τι προκαλεί κυτταρίτιδα και μπορεί η «όψη φλοιού πορτοκαλιού» να βελτιωθεί;

xristiana