ΚεντρικήΟμορφιά

Καλοκαιρινό πεντικιούρ: Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που πρέπει να αποφεύγεις!

13/6/2024

Το πεντικιούρ είναι το απόλυτο καλοκαιρινό must-have για όμορφα και περιποιημένα πόδια. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά συνηθισμένα λάθη που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των νυχιών και των ποδιών σου, ενώ ακόμη ενδέχεται να μειώσουν και τη διάρκειά του δημιουργώντας ανεπιθύμητα σκασίματα.

Παρακάτω θα δεις μερικά από τα πιο κοινά λάθη που πρέπει να αποφεύγεις όταν κάνεις καλοκαιρινό πεντικιούρ μαζί με κάποιες χρήσιμες συμβουλές για να διατηρήσεις το πεντικιούρ σου αναλλοίωτο για το καλοκαίρι!

Καλοκαιρινό πεντικιούρ: Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που πρέπει να αποφεύγεις!

  • Κόβεις υπερβολικά τα νύχια σου. Ένα από τα πιο συχνά λάθη είναι το υπερβολικό κόψιμο των νυχιών. Όταν τα νύχια κόβονται πολύ κοντά, μπορεί να προκαλέσουν πόνο, ενώ υπάρχει πάντα και ο κίνδυνος να μπουν μέσα στο δέρμα. Το ιδανικό μήκος είναι λίγο πάνω από την άκρη των δακτύλων, ώστε να προστατεύονται τα νύχια και το δέρμα γύρω από αυτά.
  • Δεν τα λιμάρεις σωστά. Λιμάροντας τα νύχια σου σε πολλές κατευθύνσεις μπορεί να προκαλέσει ραγίσματα και σπασίματα. Γι’ αυτό το λόγο λίμαρε πάντα τα νύχια προς μία κατεύθυνση.
  • Χρησιμοποιείς μη αποστειρωμένα εργαλεία. Η χρήση μη αποστειρωμένων εργαλείων μπορεί να οδηγήσει σε μολύνσεις. Είναι σημαντικό λοιπόν να απολυμαίνεις τα εργαλεία σου πριν από κάθε χρήση ή να χρησιμοποιείς μιας χρήσης εργαλεία.
  • Αμελείς τη φροντίδα των πελμάτων σου. Πολλές φορές, εστιάζεις στα νύχια και ξεχνάς τα πέλματα. Ωστόσο η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και η ενυδάτωση των πελμάτων είναι εξίσου σημαντική για ένα ολοκληρωμένο πεντικιούρ. Χρησιμοποίησε λοιπόν μια ελαφρόπετρα ή ένα ειδικό εργαλείο απολέπισης και ενυδάτωσε τα πόδια σου με μια πλούσια κρέμα ποδιών για να διατηρούνται λεία και απαλά.
  • Δεν εφαρμόζεις base και top coat μαζί με αγαπημένο σου βερνίκι. Η εφαρμογή της βάσης πριν το βερνίκι νυχιών προστατεύει τα νύχια από το κιτρίνισμα και βελτιώνει την ανθεκτικότητα του χρώματος. Το top coat από την άλλη βοηθά να διατηρηθεί το χρώμα λαμπερό και να αποτραπεί τυχόν ξεφλούδισμα. Η παράλειψη αυτών των βημάτων μπορεί να μειώσει τη διάρκεια του πεντικιούρ σου.
  • Παραλείπεις την ενυδάτωσή νυχιών και πελμάτων. Τα πόδια αφυδατώνονται πιο εύκολα το καλοκαίρι, γι’ αυτό η ενυδάτωση είναι απαραίτητη. Χρησιμοποίησε μια ενυδατική κρέμα ποδιών κάθε βράδυ για να διατηρείς το δέρμα υγιές και σωστά ενυδατωμένο, ενώ εάν έχεις πολύ ξηρά πόδια, μπορείς να φορέσεις κάλτσες μετά την εφαρμογή της κρέμας για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Πηγή: https://www.youweekly.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

«Μαζί Μια Αγκαλιά»: Συμμετέχει Με Δράσεις Πρόληψης Το «Χαμόγελο Του Παιδιού»

xristiana

Νέα εκδήλωση από την Φιλανθρωπική Δράση «Θαύμα»

xristiana

Δράση Ευαισθητοποίησης Του Συλλόγου «Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης» Για Την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων Με Αναπηρία

xristiana