ΚεντρικήΠεριβάλλον

Καιρός: Έρχεται έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον καύσωνα

10/6/2024

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ώρες, όπως προανήγγειλε ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς, με φόντο την επερχόμενη άνοδο της θερμοκρασίας.

«Αρχικά θέλουμε να σας ενημερώσουμε, ότι το μεσημέρι θα εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, καθώς θα κινηθούμε έως πορτοκαλί επίπεδο προειδοποίησης, λόγω των θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν, με βάση τον χρωματικό κώδικα Meteoalarm της Eumetnet» σημείωσε ο κ. Κολυδάς σε ανάρτησή του.

Όπως πρόσθεσε, το έκτακτο δελτίου θα ισχύσει από την Τρίτη, αλλά μόνο την Τετάρτη και την Πέμπτη  οι θερμοκρασίες θα κορυφωθούν ως προς τις μέγιστες και ελάχιστες τιμές τους, ενώ από την Παρασκευή θα ξεκινήσει πτώση της θερμοκρασίας που θα είναι ιδιαίτερα αισθητή το Σαββατοκύριακο, με ενισχυμένους βορείους ανέμους.

«Στο μετεώγραμμα της Αθήνας παρατηρούμε την βραχεία διατήρηση της ζέστης την Τετάρτη και Πέμπτη και την σημαντική πτώση του υδραργύρου το Σαββατοκύριακο. Αργότερα -πλέον ως τάση- υπάρχει μικρή και ομαλή άνοδος της θερμοκρασίας η οποία δεν αξιολογείται ως σημαντική» πρόσθεσε ο διευθυντής της ΕΜΥ.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 10/12

xristiana

ΔΥΠΑ: Πάνω από 535.000 αιτήσεις για περίπου 900.000 voucher κοινωνικού τουρισμού – Παραμένει ανοιχτή η πλατφόρμα για παρόχους

xristiana

Ρινική συμφόρηση νηπίου: Τρόποι να την αντιμετωπίσετε φυσικά

xristiana