ΚεντρικήΠεριβάλλον

Θανατηφόρος καύσωνας στο Μεξικό – 155 νεκροί από τον Μάρτιο

21/6/2024

Αντιμέτωποι με ακραίο καύσωνα οι κάτοικοι του Μεξικού, με 155 ανθρώπους να έχουν χάσει την ζωή τους από τον Μάρτιο, με τους 30 εξ αυτών να έχουν πεθάνει μεταξύ 13-18 Ιουνίου.

Τουλάχιστον 2.567 άνθρωποι αντιμετώπισαν προβλήματα υγείας εξαιτίας των «ακραίων θερμοκρασιών» καταγράφτηκαν από τη 17η Μαρτίου, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο του, εν μέσω της περιόδου της μεγάλης ζέστης (Μάρτιος-Οκτώβριος).

Ο καύσωνας είναι εξαιρετικά φονικός στην πολιτεία Βερακρούς (ανατολικά), κατά μήκος του Κόλπου του Μεξικού (56), στην Ταμπάσκο, στη χερσόνησο Γιουκατάν (18), καθώς και σε τρεις πολιτείες του Βορρά (Ταμαουλίπας, 17, Νουέβο Λεόν, 12, Σαν Λουίς Ποτοσί, 11).

Στο Μεξικό αρκετές πόλεις κατέγραψαν ρεκόρ, ανάμεσά τους η πρωτεύουσα (34,7° Κελσίου την 25η Μαΐου).

Πρόβλημα ξηρασίας και ξαφνικές καταιγίδες

Εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και της έλλειψης βροχής, το επίπεδο των υδάτων σε φράγματα παραμένει πολύ χαμηλό και λίμνες οδεύουν σε αποξήρανση.

Ωστόσο η κατάσταση αντιστράφηκε απότομα αυτή την εβδομάδα, καθώς η τροπική καταιγίδα Αλμπέρτο έφερε σφοδρές βροχοπτώσεις, εξαιτίας των οποίων έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι –ανάμεσά τους τρία παιδιά– στη βορειοανατολική πολιτεία Νουέβο Λεόν.

Το υπουργείο Υγείας προειδοποιεί πως μεγάλο μέρος της χώρας θα συνεχίσει να υπομένει πολύ υψηλές θερμοκρασίες, που μπορεί να φθάσουν ως ακόμη και τους 45° Κελσίου στην Μπάχα Καλιφόρνια (βορειοδυτικά).

Δεκάδες πίθηκοι πέθαναν σε δάση της Ταμπάσκο και της Τσιάπας (νότια), όπου καταγράφηκαν θερμοκρασίες υψηλότερες από 40° Κελσίου.

Πηγή: https://www.newmoney.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Vegan κέικ καρότου για ατελείωτη απόλαυση

xristiana

Καρκίνος προστάτη: Ο ρόλος του βάρους σε νεαρή ηλικία

xristiana

Διαδικτυακά το συνέδριο για την Ψυχική Υγεία Post Covid-19

xristiana