ΚεντρικήΟμορφιά

Αυτά είναι τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνεις όταν εφαρμόζεις το αντηλιακό σου!

7/6/2024

Η προστασία από τον ήλιο είναι απαραίτητη για την υγεία της επιδερμίδας, όμως οι περισσότερες από εμάς κάνουμε πολύ συχνά λάθη όταν εφαρμόζουμε το αντηλιακό μας. Αυτό μπορεί να έχει να κάνει με την ποσότητα, τον τρόπο εφαρμογής αλλά και τα προϊόντα που επιλέγουμε.

Παρακάτω θα δεις τα πιο συνηθισμένα λάθη τα οποία κάνουμε και πρέπει να σταματήσουμε τώρα προκειμένου να απολαύσουμε άφοβα τις χαρές του ήλιου θωρακίζοντας την επιδερμίδα μας με τον κατάλληλο τρόπο. 

Αυτά είναι τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνεις όταν εφαρμόζεις το αντηλιακό σου!

  1. Δεν εφαρμόζεις επαρκή ποσότητα αντηλιακού. Ένα από τα πιο κοινά λάθη είναι η χρήση μικρής ποσότητας αντηλιακού. Για να εξασφαλίσεις την πλήρη προστασία, πρέπει να εφαρμόζεις τουλάχιστον 30 ml (περίπου μία γεμάτη κουταλιά της σούπας) αντηλιακού σε όλο το σώμα. Σημείωσε ότι η εφαρμογή λιγότερης από την παραπάνω ποσότητα δεν παρέχει την απαραίτητη προστασία από τις ακτίνες UV.
  2. Αμελείς να επαναλάβεις την εφαρμογή του. Το αντηλιακό πρέπει να ανανεώνεται κάθε δύο ώρες, ιδίως μετά το κολύμπι, την εφίδρωση ή το σκούπισμα με πετσέτα. Στην περίπτωση που ξεχάσεις να το κάνεις μειώνεται η προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία και αυξάνεται ο κίνδυνος εγκαυμάτων.
  3. Παραλείπεις τα ευαίσθητα σημεία. Πολλές παραλείπουν να εφαρμόσουν αντηλιακό σε περιοχές όπως: τα αυτιά, ο λαιμός, τα χείλη, το πάνω μέρος των ποδιών και τα χέρια. Αυτές οι περιοχές είναι εξίσου εκτεθειμένες στον ήλιο και πρέπει να προστατεύονται όπως και το υπόλοιπο σώμα. Μην τις αμελείς λοιπόν!
  4. Χρησιμοποιείς το περσινό αντηλιακό σου. Τα αντηλιακά έχουν ημερομηνία λήξης. Η χρήση ενός παλιού προϊόντος μπορεί να μην προσφέρει την αναμενόμενη προστασία. Πάντα λοιπόν πρέπει να ελέγχεις την ημερομηνία λήξης και να διατηρείς το αντηλιακό σου σε δροσερό μέρος για να κρατήσεις η αποτελεσματικότητά του.
  5. Αφήνεσαι μόνο στη φροντίδα του αντηλιακού για την προστασία σου από τις ακτίνες UVA και UVB. Το αντηλιακό είναι ένα σημαντικό μέτρο προστασίας, αλλά δεν είναι αρκετό από μόνο του. Φρόντισε λοιπόν να φοράς προστατευτικά ρούχα, καπέλο και γυαλιά ηλίου και απόφυγε την έκθεση στον ήλιο μεταξύ 10 π.μ. έως 4 μ.μ.

Και μην ξεχνάς! Η σωστή χρήση του αντηλιακού είναι πολύ σημαντική για την προστασία του δέρματος από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Έτσι, αποφεύγοντας τα παραπάνω λάθη, μπορείς να εξασφαλίσεις την καλύτερη δυνατή προστασία σε πρόσωπο και σώμα απολαμβάνοντας τον ήλιο απόλυτα ασφαλής.

Πηγή: https://www.youweekly.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

10 λόγοι που έχετε χαμηλή τεστοστερόνη (video)

xristiana

«Βραδιά Αγάπης» για την στήριξη των οικογενειών του «Ορίζοντα»

xristiana

Διπλή Εθελοντική Αιμοδοσία

xristiana