ΚεντρικήΟμορφιά

Έτσι θα αντιμετωπίσεις τις σακούλες και το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

1/6/2024

Τα μάτια μαρτυρούν την κούραση, τη συναισθηματική φόρτιση, την ηλικία του ανθρώπου. Κι ενώ είναι ένα τόσο σημαντικό σημείο του προσώπου, είναι ταυτόχρονα και εξαιρετικά ευαίσθητο.

Οι σακούλες και το πρήξιμο κάτω από την περιοχή των ματιών είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλές γυναίκες και μια απλή κρέμα δεν αρκεί για να βελτιωθούν. Στη συνέχεια αυτού του άρθρου θα βρεις όλα τα tips για να τις καταπολεμήσεις.

Τέσσερα tips για να αντιμετωπίσεις τις σακούλες κάτω από τα μάτια

Υιοθέτησε έναν υγιεινό τρόπο ζωής

Η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας και είναι άμεσα επηρεασμένη από την καλή μας υγεία. Όταν είμαστε ξεκούραστοι, τρεφόμαστε υγιεινά και γυμναζόμαστε νιώθουμε καλύτερα και δείχνουμε ομορφότεροι. Το πρήξιμο κάτω από τα μάτια και οι σακούλες μπορεί να οφείλονται σε κατακράτηση υγρών. Σε αυτή την περίπτωση αυτό που θα βοηθούσε είναι η μείωση της κατανάλωσης αλατιού, το νερό και οι τροφές που περιέχουν κάλιο όπως για παράδειγμα οι μπανάνες, το αβοκάντο και οι ντομάτες. Επιπλέον, εξαιρετικά σημαντικός για την όψη των ματιών είναι και ο ποιοτικός ύπνος.

Μην ξεχνάς την κρέμα ματιών

Στην περιοχή γύρω από τα μάτια δεν υπάρχουν σμηγματογόνοι αδένες. Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα γύρω από τα μάτια δεν παράγει σμήγμα με αποτέλεσμα να είναι πάντα πιο ξηρό από τα υπόλοιπα σημεία του προσώπου. Γι’ αυτό οι κρέμες που απευθύνονται σε αυτό το σημείο του προσώπου έχουν πλούσια ενυδατική υφή και είναι εμπλουτισμένες με ισχυράενυδατικά συστατικά όπως είναι το υαλουρονικό οξύ, τα πεπτίδια και τα κεραμίδια. Χρησιμοποίησε ελάχιστη ποσότητα πρωί και βράδυ και κάνε απαλό μασάζ. Θα παρατηρήσεις άμεσα τη διαφορά.

Κάνε μασάζ

Το μασάζ είτε με τα δάχτυλα είτε με κάποιο tool όπως το face roller ή το gua sha θα βοηθήσει το πρόσωπο αλλά και την περιοχή των ματιών να ξεπρηστούν και να υποχωρήσει το οίδημα. (δείτε επίσης το θαυματουργό εργαλείο προσώπου για σφριγηλή επιδερμίδα) Αφιέρωσε μερικά λεπτά το πρωί αφού ολοκληρώσεις τη skincare ρουτίνα σου. Φρόντισε να κάνεις απαλές κινήσεις και να μην “τραβάς” το δέρμα.

Πηγή: https://www.youweekly.gr

Πηγή βίντεο: https://www.youweekly.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

2ο Φεστιβάλ κόμικς Κιλκίς COMICSVILLE 2022

xristiana

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ»

xristiana

Φθόριο στην εγκυμοσύνη: Ο κίνδυνος υποθυρεοειδισμού και χαμηλού IQ για τα παιδιά

xristiana