ΚεντρικήΚοινωνικά

«Τα Παπούτσια του Άλλου» | ΜΜΘ (Μ2)

11/6/2024.

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την Πέμπτη 13 Ιουνίου στις 19:00 στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης το αλληγορικό μουσικό παραμύθι «Τα Παπούτσια του Άλλου» στο πλαίσιο του ενταγμένου στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «ΕΛΛΑΔΑ 2.0» έργου «Πιλοτικές Δράσεις Πολιτιστικής Συνταγογράφησης» του Υπουργείου Πολιτισμού.

«Τα Παπούτσια του Άλλου» το νέο σκηνικό έργο του αγαπημένου συνθέτη Νίκου Ξανθούλη και της ταλαντούχας λιμπρετίστα Μαριβίτας Γραμματικάκη, είναι ένα έργο που δημιουργήθηκε με αγάπη, ευαισθησία και ενσυναίσθηση ειδικά για τους ωφελούμενους του έργου των Πιλοτικών Δράσεων της Πολιτιστικής Συνταγογράφησης. Επαγγελματίες από τον χώρο της Τέχνης, της Ψυχικής Υγείας και ψυχικά ευαίσθητοι συμπολίτες μας συνεργάζονται για πρώτη φορά σε μία γιορτή της μουσικής, σε μία γιορτή της Τέχνης.

Η καταλυτική δύναμη της Τέχνης μέσω του μουσικού παραμυθιού αποδεικνύει με μετρήσιμα ερευνητικά αποτελέσματα τη θεραπευτική της διάσταση για την ψυχή των ανθρώπων χαράσσοντας τον δρόμο για την έναρξη της Πολιτιστικής Συνταγογράφησης στη χώρα μας.

«Τα Παπούτσια του Αλλού» σε αυτή την πρώτη παρουσίαση απευθύνονται στους συμμετέχοντες του προγράμματος.

Νίκος Ξανθούλης Συνθέτης
Μαριβίτα Γραμματικάκη Λιμπρέτο
Γιάννης Διδασκάλου Σκηνοθεσία
Συμμετέχουν μέλη της:
MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης
Χρήστος Κολοβός Διεύθυνση Ορχήστρας

Πηγή: https://cityportal.gr

Related posts

Ρεύμα: Άλμα στα 121 ευρώ/MWh στη χονδρική και προ… καύσωνα

xristiana

Ο Τοτός και το βρακι της δασκάλας

xristiana

Είσαι Γυναίκα. Είσαι Δύναμη! Δωρεάν Διαδικτυακά Βιωματικά Εργαστήρια

xristiana