ΚεντρικήΚοινωνικά

«Ταξίδι στην Ιστορία της βόρειας Πιερίας»

3/6/2024

Η Πρωτοβουλία Πολιτών για τον Πολιτισμό στην Πιερία σας προσκαλεί  στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης στην εκδήλωση-παρουσίαση «Ταξίδι στην Ιστορία της βόρειας Πιερίας», σχετικά με τα ευρήματα που έχουν ανακαλυφθεί στη βόρεια Πιερία, μια περιοχή που μένει εδώ και χρόνια στην αφάνεια.

Πρόκειται για μια αδιάκοπη πορεία στο χρόνο, από την 7η χιλιετία π.Χ. μέχρι και τη Βυζαντινή περίοδο, η οποία θα παρουσιαστεί περιληπτικά μέσα από μια αφήγηση, στην οποία η Ποίηση κι η Τέχνη θα μας συντροφεύσει.

Ένα ταξίδι που στόχο έχει να κάνει γνωστούς στο κοινό τους θησαυρούς του Πολιτισμού αυτού του τόπου και να ευαισθητοποιήσει σχετικά με την ανάγκη διάσωσης, ανάδειξης και προβολής όλων αυτών στο χώρο που κατασκευάστηκε για το συγκεκριμένο σκοπό.

Η Πρωτοβουλία Πολιτών για τον Πολιτισμό στην Πιερία αποτελεί μία μη κερδοσκοπική, άτυπη, εθελοντική, υπερκομματική και χωρίς νομική υπόσταση ομάδα, η οποία κάνει κινήσεις υπέρ του Πολιτισμού της ενδιαφερόμενης περιοχής από το 2021 και αποτελείται από μέλη-φίλους από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τελευταία έχει καταθέσει αίτημα στο ΥΠΠΟ σχετικά με την πλήρη λειτουργία της Επισκέψιμης Μουσειακής Αποθήκης στο Μακρύγιαλο Πιερίας και την αλλαγή ονοματοδοσίας σε Μουσείο, καθώς και την επιστροφή όλων των ευρημάτων στον τόπο τους.

► Info

«Ταξίδι στην Ιστορία της βόρειας Πιερίας»

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 στις 6μμ
Τόπος: Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης-3ος όροφος
Διεύθυνση: Πλατεία Ιπποδρομίου

Παρουσίαση:

  • Μαρία Καρανίκα-Αρχαιολόγος ΑΠΘ/Υποψ.Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κρήτης
  • Αναστάσιος Παντελής-Βιβλιοθηκονόμος
  • Κυριακή Μπαμπάνη-Φωτογράφος
  • Προλογίζει: Θεοχάρης Μπικηρόπουλος-Συγγραφέας

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πηγή: https://cityportal.gr

Related posts

Ύπνος: Τα νόστιμα «γιατροσόφια» που καταπολεμούν την αϋπνία

xristiana

«Γιορτή Φιλοζωίας και Υιοθεσίας» στο Δήμο Δάφνης – Υμηττού

xristiana

Ένας σπάνιος πράσινος κομήτης θα περάσει σήμερα από τη Γη

xristiana