ΚεντρικήΜαγειρική

Σπιτικό άλειμμα κοτοσαλάτας

6/6/2024

Υλικά

  • 1 κιλό στήθος κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και δέρμα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ωμά αμύγδαλα σε φέτες
  • 1 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
  • 1 κ. σ. μουστάρδα
  • 1 φλ. τσαγιού κόκκινα σταφύλια, κομμένα στα τέσσερα
  • 2 στελέχη σέλινου, σε κύβους
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ. σ. ψιλοκομμένο εστραγκόν
  • 3 κ. σ. χυμό λεμονιού
  •  Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου σε μια κατσαρόλα ή τηγάνι και καλύψτε τα με κρύο νερό. Αλατίστε το νερό. Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε αρωματικά της αρεσκείας σας.
  2. Γυρίστε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να φτάσει σε ήπιο βρασμό. Στη συνέχεια, μειώστε ξανά τη φωτιά σε χαμηλή και σκεπάστε το τηγάνι. Αφήστε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 8 έως 12 λεπτά. Αφαιρέστε το κοτόπουλο και αφήστε το να ξεκουραστεί για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια, αφήστε το στο ψυγείο.
  3. Μεταφέρετε το κρύο κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής και κόψτε το σε κύβους.
  4. Κόψτε σε φέτες το σέλινο, το φρέσκο κρεμμύδι, τα σταφύλια, το μαϊντανό και το εστραγκόν. Προσθέστε τα υλικά σε ένα μπολ μαζί με τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
  5. Ανακατέψτε τα πάντα μαζί μέχρι να ενωθούν καλά.
  6. Αφήστε την κοτοσαλάτα να παγώσει στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να το σερβίρετε.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Θεσσαλονίκη: Δράσεις αιμοδοσίας και συγκέντρωση τροφίμων από τη ΧΑΝΘ

xristiana

15η Ημερίδα Ελληνικής Εταιρείας Παιδοφθαλμολογίας & Στραβισμού

xristiana

Ενημερωτική εκδήλωση για τον διαβήτη και την παχυσαρκία από το Παράρτημα ΝΙΦΗΜ της ΕΑΕ

xristiana