ΚεντρικήΜαγειρική

Σάντουιτς Caprese με κοτόπουλο στη σχάρα

2/6/2024

Υλικά

  • 2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. γλ. ιταλικό καρύκευμα
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. πιπέρι
  • 4 ψωμάκια τσιαπάτα
  • 1/4 φλ. τσαγιού σάλτσα πέστο
  • 1 μπάλα μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες
  • 2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
  • 20 έως 24 φύλλα βασιλικού
  • 2 κ. σ. βαλσάμικο γλάσο, προαιρετικά

Εκτέλεση

  1. Κόψτε τα στήθη κοτόπουλου στη μέση κατά μήκος, δημιουργώντας 4 λεπτά φιλέτα. Τοποθετήστε ένα κομμάτι ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόκολλα ή πλαστική μεμβράνη. Χρησιμοποιήστε ένα σφυρί για κρέας ή έναν πλάστη για να το χτυπήσετε σε ομοιόμορφο πάχος. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα 3 φιλέτα.
  2. Σε ένα ρηχό πιάτο, χτυπήστε μαζί το ελαιόλαδο, τα ιταλικά καρυκεύματα, το αλάτι και το πιπέρι. Τοποθετήστε το κοτόπουλο στο πιάτο και γυρίστε το για να καλυφθεί. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και μεταφέρετε στο ψυγείο για να μαριναριστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά ή έως και 8 ώρες.
  3. Προθερμάνετε ένα τηγάνι- σχάρα σας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και λαδώστε ελαφρώς.
  4. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και τοποθετήστε το στη σχάρα. Ψήστε το από τη μία πλευρά για 3 λεπτά, στη συνέχεια γυρίστε το και ψήστε το από την άλλη πλευρά για 3 λεπτά. Προσπαθήστε να μην μετακινήσετε το κοτόπουλο κατά τη διάρκεια του ψησίματος, εκτός από το να το γυρίσετε μία φορά. Το κοτόπουλο θα πρέπει να έχει ψηθεί μέχρι μέσα, να έχει χρυσαφένια σημάδια από τη σχάρα και η εσωτερική θερμοκρασία θα πρέπει να είναι 74 βαθμοί. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
  5. Ενώ το κοτόπουλο ψήνεται στη σχάρα, μπορείτε, επίσης, να φρυγανίσετε τα ψωμάκια, αφού τα κόψετε στη μέση, τοποθετώντας τα με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω στη σχάρα για 1 έως 2 λεπτά.
  6. Απλώστε μια γενναιόδωρη στρώση πέστο στο κάτω μισό κάθε φέτας τσιαπάτα (περίπου μια κουταλιά της σούπας). Προσθέστε μια στρώση από φέτες μοτσαρέλας και στη συνέχεια μια στρώση από φέτες ντομάτας. Τοποθετήστε ένα κομμάτι ψητό κοτόπουλο σε κάθε σάντουιτς. Ολοκληρώστε το σάντουιτς με 5 έως 6 φύλλα φρέσκου βασιλικού και μια σταγόνα γλάσο βαλσάμικου, αν θέλετε. Τοποθετήστε από πάνω το άλλο μισό ψωμάκι.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Ξεκίνησαν Οι Εγγραφές Εθελοντών Δωρεάς Μυελού Των Οστών Στο Ρέθυμνο

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 15/1

xristiana

5η Επίδειξη Μόδας AMEA Στο Παλαιό Φάληρο

xristiana