ΚεντρικήΜαγειρική

Μακαρόνια με κρεμώδη σάλτσα από τυρί μασκαρπόνε

8/6/2024

Υλικά

500 γρ. ζυμαρικά
1 μάτσο σπαράγγια, σε κομμάτια 2,5 εκατοστών
120 γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο
1/2 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο αρακά
2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
2 κ. γλ. ψιλοτριμμένο ξύσμα λεμονιού
1/2 κ. γλ. αλάτι
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε

Εκτέλεση

Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για να βράσουν τα ζυμαρικά. Μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτοντας τα σπαράγγια στην κατσαρόλα τα τελευταία 2 λεπτά.
Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν, τοποθετήστε τον αρακά σε ένα μεγάλο σουρωτήρι και βάλτε το στο νεροχύτη. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, ρίξτε το βραστό νερό και τα ζυμαρικά πάνω από τον αρακά στο σουρωτήρι, σουρώνοντας τα ζεστά ζυμαρικά από πάνω τους.
Λιώστε το βούτυρο στην ίδια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και το σπανάκι και σοτάρετε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι, περίπου 2 λεπτά.
Προσθέστε το μασκαρπόνε στο σπανάκι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει κρεμώδες -μην το αφήσετε να λιώσει και να διαχωριστεί.
Προσθέστε τα στραγγισμένα ζυμαρικά και τα λαχανικά στην κατσαρόλα και ανακατέψτε για να καλυφθούν ομοιόμορφα τα ζυμαρικά.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Related posts

Σκύλος φαινόμενο στη Μύκονο: Βάζει γκολ με κεφαλιές και κλείνει τα φώτα

xristiana

Μάτι: Αυτός είναι ο πολεοδομικός σχεδιασμός για την περιοχή επτά χρόνια μετά το τραγικό συμβάν

xristiana

Έκθεση WWF: Αναγκαία μία «άνευ προηγουμένου» ενίσχυση των επενδύσεων για κλιματική ουδετερότητα

xristiana