ΚεντρικήΚοινωνικά

Ιστορικός περίπατος: Τα καλοκαίρια του Παλαιού Φαλήρου

1/6/2024

Ο  Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος και η  Αντιδήμαρχος Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Π. Φαλήρου & Δημοτικών Βιβλιοθηκών Μαίρη Τρύφων, σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, σας προσκαλούν στον ιστορικό περίπατο   «Τα καλοκαίρια του Παλαιού Φαλήρου»

Συνοδοιπόρος  θα είναι ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος.

Την Κυριακή 2 Ιουνίου στις 18.00

Είναι ένας διαφορετικός ιστορικός περίπατος, αφιερωμένος στα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου φιλοσόφου Κώστα Αξελού (Αθήνα 26 Ιουνίου 1924- 4 Φεβρουαρίου 2010 Παρίσι)

Μαζί μας η δημοσιογράφος και συγγραφέας Κατερίνα Δασκαλάκη, που θα μας αφηγηθεί στιγμές της παιδικής της ηλικίας στο Παλαιό Φάληρο.

Ο Κώστας Αξελός από τη μεριά της μητέρας του καταγόταν από την οικογένεια Ξηροτάγαρου που έχει συνδέσει το όνομά της με την ιστορία του Παλαιού Φαλήρου.

Στον περίπατό μας θα ζωντανέψουμε εκείνη τη εποχή που όλη η κοσμική Αθήνα πήγαινε στην ταβέρνα του Ξηροτάγαρου, τότε που η θάλασσα δεν είχε επιχωματωθεί, τότε που λειτούργησε το πρώτο ξενοδοχείο στην περιοχή και τα στρείδια της θάλασσας ήταν το πιο διάσημο έδεσμα.

Θα μάθουμε ακόμη πως συνδέθηκε με την Αθήνα της Μπελ Επόκ, αλλά και ποιες ήταν οι εντυπώσεις του Κωνσταντίνου Καβάφη όταν επισκέφθηκε το Φάληρο το καλοκαίρι του 1901.

Σημείο συνάντησης το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου.

Τη δράση συντονίζει η Αντιδήμαρχος Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Π. Φαλήρου& Δημοτικών Βιβλιοθηκών Μαίρη Τρύφων.

Η δήλωση συμμετοχής σας γίνεται ηλεκτρονικά, έως την Παρασκευή 31/05 και ώρα 14.00’ στο e-mail της Δημοτικής Βιβλιοθήκης dimotikivivliothikipf@gmail.com

Παρακαλείσθε να αναφέρετε πλήρες ονοματεπώνυμο των συμμετεχόντων και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Related posts

Στις 16-17 Απριλίου η Διάσκεψη “Our Ocean Conference” Ελλάδα 2024: Οι τομείς δράσης και η στροφή στη βιώσιμη «γαλάζια» οικονομία

xristiana

Τμήματα Παραδοσιακών χορών στο Δήμο Κηφισιάς

xristiana

Μπορεί ένα σιτάρι 300 ετών να μας βοηθήσει να ταΐσουμε τον πλανήτη;

xristiana