ΚεντρικήΟμορφιά

Ευαίσθητη επιδερμίδα: Τι πρέπει να προσέχεις στα skincare προϊόντα σου

3/6/2024

Ο τύπος κάθε επιδερμίδας είναι πολύ σημαντικός για τη δημιουργία της κατάλληλης skincare ρουτίνας γιατί από αυτόν θα εξαρτηθούν τα συστατικά και τα προϊόντα που θα επιλέξουμε.

Ιδιαίτερα οι ευαίσθητες επιδερμίδες χρειάζονται ειδική περιποίηση και προσεκτική επιλογή προϊόντων γιατί πολλά συστατικά ενδέχεται να τις επηρεάσουν αρνητικά. Στη συνέχεια του άρθρου θα βρεις τι πρέπει να αποφεύγεις στο skincare για να προστατέψεις την ευαίσθητη επιδερμίδα σου.

Τι να προσέξεις στο skincare της ευαίσθητης επιδερμίδας Τον καθαρισμό Συνήθως κατά τη διάρκεια του ντεμακιγιάζ χρησιμοποιούμε βαμβάκι, δίσκους ντεμακιγιάζ και καμιά φορά μαντηλάκια.

Όλοι αυτοί οι τρόποι ντεμακιγιάζ δημιουργούν στο δέρμα τριβή, η οποία με τη σειρά της είναι πιθανό να προκαλέσει ερεθισμούς στην ευαίσθητη επιδερμίδα.

Πως θα τα αποφύγουμε; Χρησιμοποιώντας balm ντεμακιγιάζ ή προϊόντα ντεμακιγιάζ με τα οποία κάνουμε μασάζ στο πρόσωπο ώστε να “λιώσει” το μακιγιάζ.

Αφού κάνεις μασάζ για μερικά λεπτά και δεις το μακιγιάζ σου να διαλύεται, χρησιμοποίησε μια καθαρή και σιδερωμένη πετσέτα, βρεγμένη με χλιαρό νερό, για να αφαιρέσεις από το πρόσωπό σου όλα τα προϊόντα. Φρόντισε οι κινήσεις σου να είναι απαλές και να μην τρίβεις το πρόσωπό σου.

Περιόρισε τα προϊόντα που περιέχουν άρωμαΞέρω πως αυτή η πληροφορία ίσως να σε δυσαρεστήσει, γιατί όλοι αγαπάμε τα προϊόντα που μυρίζουν υπέροχα.

Είναι ωστόσο σημαντικό να γνωρίζεις ότι αν έχεις πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα το άρωμα είναι κάτι που ενδέχεται να την ερεθίσει. 

Μπορείς να κρατήσεις στη ρουτίνα σου το προϊόν με την αγαπημένη σου μυρωδιά αλλά φρόντισε τα υπόλοιπα να μην περιέχουν άρωμα. 

Διαφορετικά κράτησε τα προϊόντα με άρωμα για τις πιο ιδιαίτερες περιστάσεις και τις υπόλοιπες ημέρες συνέχισε με μία fragrance free ρουτίνα ομορφιάς.

Πηγή: https://www.youweekly.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για αλμυρό κέικ με ψωμί

xristiana

Όταν κλωτσάει το μωρό: Επτά ενδιαφέροντα facts

xristiana

Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία: Μαθητικός διαγωνισμός «Για μια Ζωή χωρίς Κάπνισμα»

xristiana