ΚεντρικήΠεριβάλλον

Αποκλεισμένο για 6η μέρα λόγω μεγάλης κατολίσθησης το χωριό Διστράτο Κόνιτσας

7/6/2024

Σε απελπισία βρίσκονται οι κάτοικοι του χωριού Διστράτο Κόνιτσας. Εδώ και έξι μέρες παραμένουν αποκλεισμένοι στο χωριό τους λόγω μεγάλης κατολίσθησης.

Ο δρόμος που βρίσκεται μεταξύ Δίστρατου και Κόνιτσας στη θέση Ασπροπόταμος προς Άρματα έχει κοπεί στα δύο.

Ο συγκεκριμένος δρόμος συνδέει πολλά χωριά, το Δίστρατο, την Κόνιτσα, τον Άγιο Ελευθέριο, το Παλιοσέλι, και φτάνει μέχρι τη Βασιλίτσα και τον Σμόλικα.

Αν δεν γίνουν εργασίες αποκατάστασης θα διακόψουν όποια σύνδεση με τα χωριά και δεν θα αφήσουν ούτε τους δικαστικούς εκπροσώπους να πάνε στα χωριά την προσεχή Κυριακή για να διεξαχθούν οι εκλογές.

«Η ζημιά είναι περίπου 500 μέτρα»

Ο αντιδήμαρχος Ζωικής, Φυτικής και Δασικής Παραγωγής Κόνιτσας, Γιάννης Παφίλης μίλησε την Παρασκευή (7/6) στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGΑ» για την κατολίσθηση λέγοντας: «Αυτός ο δρόμος ξεκινά από Γρεβενά. Είναι ο δρόμος που πηγαίνει στο χιονοδρομικό της Βασιλίτσας. Έχει διακοπεί όλη η διασύνδεση. Η περιοχή τροφοδοτείται από Γρεβενά αναγκαστικά. Είναι περίπου 150 άτομα που είναι αποκλεισμένοι στο Δίστρατο, άλλοι 25-30 στα Άρματα.

Η ζημιά είναι περίπου 500 μέτρα. Εδώ και 7 χρόνια υπάρχει το πρόβλημα, αλλά τα τελευταία 2 είχε επιδεινωθεί η κατάσταση. Στο σημείο το Σάββατο μετέβησαν οι Περιφερειάρχης και Δήμαρχος και προσπάθησαν να δώσουν λύση, ήρθε κλιμάκιο με Γεωλόγους και είμαστε σε αναμονή. προσπαθούν να δώσουν πρόσβαση στα χωριά», είπε αρχικά.

«Οι κάτοικοι είναι στα κάγκελα, περιμένουν να δοθεί λύση. Μας πιέζουν ότι θα κλείσουν τους δρόμους. Οι κάτοικοι προειδοποιήσουν ότι δεν θα ψηφίσουν. Θέλουν να αποκατασταθεί η πρόσβαση», συμπλήρωσε ο κ. Παφίλης.

https://player.glomex.com/integration/1.1161.1/iframe-player.html?integrationId=eexbs13k0noz7f0&playlistId=v-d1thi8ezhsfl&origin=glomex-player&playlistIndex=0&pageUrl=https%3A%2F%2Fwww.thestival.gr%2Feidiseis%2Fkoinonia%2Fapokleismeno-gia-6i-mera-logo-megalis-k%2F

Πηγή: http://www.thestival.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Εθελοντική αιμοδοσία στη ΔΟΥ Ηρακλείου

xristiana

Το 52% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει πονοκεφάλους

xristiana

Νικόλαος Καπετανίδης: Ο μάρτυρας της ποντιακής δημοσιογραφίας

xristiana