ΚεντρικήΟμορφιά

Έτσι θα κόψεις τις αφέλειες μόνη σου στο σπίτι σαν επαγγελματίας – Θα χρειαστείς λίγα μόνο βήματα!

4/6/2024

Αποφάσισες να κόψεις αφέλειες σου μόνη στο σπίτι αλλά σκέφτεσαι ότι μπορεί να μην τα καταφέρεις; Μην ανησυχείς γιατί με λίγα απλά βήματα και τα σωστά εργαλεία μπορείς να πετύχεις το τέλειο επαγγελματικό αποτέλεσμα για τα μαλλιά σου.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες που θα σε βοηθήσουν να το το κάνεις σωστά, όπως θα το έκανε ένας επαγγελματίας κομμωτής. 

Έτσι θα κόψεις τις αφέλειες μόνη σου στο σπίτι σαν επαγγελματίας – Θα χρειαστείς λίγα μόνο βήματα!

  • Προετοιμάσου σωστά. Βεβαιώσου ότι έχεις τα κατάλληλα εργαλεία: κοφτερό ψαλίδι για μαλλιά, λεπτή χτένα, κλιπς μαλλιών και καθρέφτη. Θυμήσου ότι για τη διαδικασία τα μαλλιά σου θα πρέπει να είναι στεγνά και καθαρά, ώστε να έχεις καλύτερη εικόνα του τελικού αποτελέσματος.
  • Χώρισε τα μαλλιά σου. Χώρισε τα μαλλιά σου σε τρία μέρη: τα δύο πλάγια και το μπροστινό μέρος που θα γίνουν οι αφέλειες. Χρησιμοποίησε τα κλιπς για να κρατήσεις στο πλάι τα μαλλιά σου.
  • Επέλεξε το κατάλληλο μήκος. Αποφάσισε το μήκος που θέλεις για τις αφέλειες σου. Ξεκίνησε με πιο μακρύ μήκος, γιατί μπορείς πάντα να τα κόψεις λίγο παραπάνω. Κρατώντας τα μαλλιά ανάμεσα στα δάχτυλά σου, σήκωσέ τα λίγο ψηλότερα από το μέτωπό σου και κόψε αργά και σταθερά.
  • Ξεκίνα το κόψιμο: Χρησιμοποίησε το ψαλίδι κάθετα, με μικρές, κοφτές κινήσεις για να δημιουργήσεις μια φυσική γραμμή. Απόφυγε τις υπερβολικές “ψαλιδιές”, καθώς μπορεί να είναι δύσκολο να διορθωθούν. Κόψε λίγο κάθε φορά και έλεγχε συχνά το αποτέλεσμα στον καθρέφτη.
  • Διόρθωσε το σχήμα. Μόλις έχεις το βασικό σχήμα, εξέτασε προσεκτικά τις αφέλειες και κάνε μικρές διορθώσεις. Αν θέλεις πιο αραιές αφέλειες, κράτα το ψαλίδι κάθετα και κάνε μικρές κοψιές για να δώσεις υφή.
  • Δώσε το τέλειο φινίρισμα. Χτένισε τις αφέλειες και κάνε το τελικό φινίρισμα, αφαιρώντας τυχόν ανισομερείς τρίχες. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείς να τις ισιώσεις με ένα ισιωτικό σίδερο για να δεις το τελικό αποτέλεσμα.

Με λίγη προσοχή και υπομονή, μπορείς να κόψεις τις αφέλειες σου σαν επαγγελματίας στο σπίτι. Θυμήσου να ξεκινήσεις με μικρά βήματα και να προχωράς αργά για να αποφύγεις τα λάθη.

Πηγή: https://www.youweekly.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

ΕΕΑ: «Φυτεύουμε Δέντρα, Προσφέρουμε Ανάσες»

xristiana

Τι είναι η κυστική ίνωση – Ποιοι είναι οι διαθέσιμοι τρόποι αντιμετώπισης

xristiana

Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Bazaar Των «Φίλων Της Μέριμνας» Στο Ζάππειο

xristiana